Ενεργειακή-Στρατηγική

Η Μεγάλη Ελληνική Εφεύρεση του Πέτρου Ζωγράφου στον Ενεργειακό τομέα, Χαρίζει αισιοδοξία

Το 87% περίπου της καταναλισκομένης σήμερα ενέργειας από τον άνθρωπο προέρχεται από την θερμική καύση του άνθρακα, του πετρελαίου και των φυσικών αερίων. Τα ανθρακούχα αυτά καύσιμα είναι δυστυχώς περιορισμένα και αποτελούν την καλύτερη ενεργειακή κληρονομιά των φυσικοχημικών διεργασιών που έγιναν πολλά εκατομμύρια χρόνια πριν στον πλανήτη.

Παντού έχει γίνει πλήρως κατανοητό ότι αυτό που καταναλίσκεται είναι το ενεργειακό κεφάλαιο και όχι το ενεργειακό εισόδημα .

(Τρώμε δηλαδή ενέργεια από το υπάρχον κεφάλαιο, πχ πετρέλαιο).

Γρήγορα θα έλθει η εποχή που τα ορυκτά αποθέματα καυσίμων θα εξαντληθούν, ιδίως τα ευκόλως μεταφερόμενα και χρησιμοποιούμενα πετρέλαια και φυσικά αέρια.

Επίσης έχει γίνει πια κατανοητό ότι η ενεργειακή απόδοση με τη θερμική καύση αυτών των καυσίμων είναι πάρα πολύ μικρή λόγω των περιορισμών που εισάγει ο δεύτερος νόμος  Θερμοδυναμικής.

Πραγματικά τελευταία διεξάγεται ένας εντονότατος αγώνας για την αναζήτηση καινούργιων πηγών ενέργειας.

Χρόνια τώρα μια ελληνική ερευνητική ομάδα με επικεφαλής της  τον κ Πέτρο Ζωγράφο κάνουν εντονότατες έρευνες γύρω από τα γαλβανικά καύσιμα με υψηλές συχνότητες.

Με τον τρόπο αυτό γίνεται εκμετάλλευση της ενέργειας με απόδοση που φθάνει το 98%, σε σχέση με τις κλασικές μηχανές εσωτερικής καύσης που ο βαθμός αποδόσεως κυμαίνεται από 18% έως 22% ή των ηλιακών κυττάρων που ο βαθμός αποδόσεώς είναι το πολύ 23%.

Στην παρούσα εφεύρεση της ελληνικής ομάδας δεν περιορίζεται λόγο του δεύτερου θερμοδυναμικού νόμου, είναι φανερό με τον τρόπο αυτό που λειτουργεί η συσκευή  παρακάμπτεται και  η απαγορευτική διάταξη του θεωρήματος ή νόμου του Carnot, διότι με την μέθοδο αυτή μπορούν άνετα να επιτευχθούν αποδόσεις πάνω από 95%. Αυτές οι αποδόσεις θεωρούνται πολύ μεγαλύτερες από τις σημερινές αποδόσεις των πυρηνικών αντιδραστήρων σε ηλεκτρική ενέργεια.

<<Μόνο με αυτά μπορεί να σωθεί η πατρίδα και όχι με δανεικά>>, τόνισε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας κ. Πέτρος Ζωγράφος. 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.