Ενεργειακή-Στρατηγική

Η Μεγάλη Ελληνική Εφεύρεση του Πέτρου Ζωγράφου στον Ενεργειακό τομέα, Χαρίζει αισιοδοξία.

Το 87% περίπου της καταναλισκομένης σήμερα ενέργειας από τον άνθρωπο προέρχεται από την θερμική καύση του άνθρακα, του πετρελαίου και των φυσικών αερίων.

Τα ανθρακούχα αυτά καύσιμα είναι δυστυχώς περιορισμένα και αποτελούν την καλύτερη ενεργειακή κληρονομιά των φυσικοχημικών διεργασιών που έγιναν πολλά εκατομμύρια χρόνια πριν στον πλανήτη.

Παντού έχει γίνει πλήρως κατανοητό ότι αυτό που καταναλίσκεται είναι το ενεργειακό κεφάλαιο και όχι το ενεργειακό εισόδημα .

(Τρώμε δηλαδή ενέργεια από το υπάρχον κεφάλαιο, πχ πετρέλαιο).

Γρήγορα θα έλθει η εποχή που τα ορυκτά αποθέματα καυσίμων θα εξαντληθούν, ιδίως τα ευκόλως μεταφερόμενα και χρησιμοποιούμενα πετρέλαια και φυσικά αέρια.

Επίσης έχει γίνει πια κατανοητό ότι η ενεργειακή απόδοση με τη θερμική καύση αυτών των καυσίμων είναι πάρα πολύ μικρή λόγω των περιορισμών που εισάγει ο δεύτερος νόμος  Θερμοδυναμικής.

Πραγματικά τελευταία διεξάγεται ένας εντονότατος αγώνας για την αναζήτηση καινούργιων πηγών ενέργειας.

Χρόνια τώρα μια ελληνική ερευνητική ομάδα με επικεφαλής της  τον κ Πέτρο Ζωγράφο κάνουν εντονότατες έρευνες γύρω από τα γαλβανικά καύσιμα με υψηλές συχνότητες.

http://www.xpressnews.gr/#!petros-zografos-h-ellhnikh-euevresh-pou-/c1vud

Με τον τρόπο αυτό γίνεται εκμετάλλευση της ενέργειας με απόδοση που φθάνει το 98%, σε σχέση με τις κλασικές μηχανές εσωτερικής καύσης που ο βαθμός αποδόσεως κυμαίνεται από 18% έως 22% ή των ηλιακών κυττάρων που ο βαθμός αποδόσεώς είναι το πολύ 23%.

Στην παρούσα εφεύρεση της ελληνικής ομάδας δεν περιορίζεται λόγο του δεύτερου θερμοδυναμικού νόμου, είναι φανερό με τον τρόπο αυτό που λειτουργεί η συσκευή  παρακάμπτεται και  η απαγορευτική διάταξη του θεωρήματος ή νόμου του Carnot, διότι με την μέθοδο αυτή μπορούν άνετα να επιτευχθούν αποδόσεις πάνω από 95%. Αυτές οι αποδόσεις θεωρούνται πολύ μεγαλύτερες από τις σημερινές αποδόσεις των πυρηνικών αντιδραστήρων σε ηλεκτρική ενέργεια.

<<Μόνο με αυτά μπορεί να σωθεί η πατρίδα και όχι με δανεικά>>, τόνισε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας κ. Πέτρος Ζωγράφος. http://www.xpressnews.gr/#!petros-zografos-h-kinhsh-me-udrogono-ein/cu3 

Διαφημίσεις

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.