Γεωπολιτική

Ποιός εμπορεύεται το κλεμμένο πετρέλαιο από τους Ντάες ;

http://www.voltairenet.org/article189660.html

Σε συνέχεια των αποδείξεων που παρασχέθηκαν από το ρωσικό γενικό επιτελείο που επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή του τουρκικού κράτους στην εμπορία του κλεμμένου πετρελαίου από τους Ντάες (Daesh) [1], οι αρχές της Μάλτας άρχισαν μια έρευνα σχετικά με τα πλοία του ομίλου ΒΜΖ του Necmettin Μπιλάλ Ερντογάν, όλα υπό μαλτέζικης σημαίας.

 

Εμφανίζεται ότι αυτά τα πλοία (Mecid Aslanov, Begim Aslanova, Poet Qabil, Armada Breeze, Shovket Alekperova) αγοράστηκαν όλα από μία από τις πολλές μαλτέζικες θυγατρικές της Palmali Shipping & Agency JSC, που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη (Τουρκία).

Εν τούτοις, σε ένα άρθρο του Δικτύου Βολταίρος του Ιουνίου 2014 και σε ένα χρονικό του Μιχαήλ Leontiev για το πρώτο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι, το Νοέμβριο του 2015, ο Τιερί Μεϊσάν (Thierry Meyssan) διαβεβαίωνε ότι ο ιδιοκτήτης αυτής της εταιρείας, ο Τούρκοαζέρος δισεκατομμυριούχος Mubariz Mansimov-Gurbanoğlu (φωτογραφία), οργάνωνε την υφαρπαγή της αγοράς του κλεμμένου πετρελαίου από τους Ντάες (Daesh) [2]· μια ευθύνη που φαίνεται να κράτησε μέχρι την ψηφοφορία, τον Φεβρουάριο του 2015, από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ψηφίσματος 2199 που απαγορεύει το εμπόριο με τις τρομοκρατικές οργανώσεις, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην οικογένεια Ερντογάν [3].

Στο ίδιο άρθρο, ο Thierry Meyssan κατηγορούσε ρητά την Exxon Mobil ότι αγοράζε το πετρέλαιο από τον Mubariz Mansimov-Gurbanoğlu και το διοχέτευε· μια δεύτερη κατηγορία που για την ώρα δεν αναφέρεται από τα διεθνή μήντια. Επιπλέον, σε αρκετές περιπτώσεις, κατηγόρησε τη διακρατική εταιρία Exxon-Mobil να είναι ένας από τους κύριους χρηματοδοτικούς και στρατιωτικούς υποστηρικτές των Ντάες/Daesh [4].

Οι αρχές της Μάλτας επιδιώκουν να μάθουν αν ο Mubariz Mansimov-Gurbanoğlu έπαψε πράγματι να δουλέψει με τους Ντάες/Daesh ή αν απλώς μοιράζεται την αγορά με την οικογένεια Erdoğan.

Πάντα, σύμφωνα με τον Τιερί Μεϊσάν, το Mecid Aslanov(τώρα ιδιοκτησία του Necmettin Bilal Erdoğan) εκφόρτωσε κλεμμένο πετρέλαιο από τους Ντάες/Daesh στο Fos-sur-Mer (Γαλλία) το Νοέμβριο 2015, γεγονός το οποίο ακύρωνει τις δημόσιες δηλώσεις του προέδρου Φρανσουά Ολάντ εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης [5]. Δήλωσε επίσης ότι όχι μόνο η Γαλλία αλλά η Κύπρος, το Ισραήλ, η Ιταλία και η Ουκρανία χρησιμοποιούν σήμερα πετρέλαιο που κλάπηκε από τους Ντάες/Daesh.

«Μαλτέζικα πλοία που ανήκουν στον γιο του Τούρκου προέδρου εμπλέκονται στη διακίνηση πετρελαίου από τους Ντάες/ISIS» David Lindsay, Malta Independent, 13 Δεκεμβρίου 2015.

“Maltese ships owned by Turkish president’s son being implicated in ISIS oil trade”, David Lindsay, Malta Independent, December 13, 2015.

Μετάφραση
Κριστιάν Άκκυριά

Διαφημίσεις

Κατηγορίες:Γεωπολιτική

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.