Αναλύσεις: Χρήστος Κατσέας

Το Σχέδιο της «Συμμαχίας»

Γράφει ο Κάτς80

Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με την εθνική διάσωση της Ελλάδας, ας μην έχουμε αυταπάτες, αλλά αντιθέτως με τη διάσωση του τραπεζικού συστήματος, εγχώριου και ξένου. Σχεδόν όλα τα χρήματα που έχουν δοθεί με δάνειο στην Ελλάδα έχουν πάει στις τράπεζες των δανειστών.

 

Οι λεγόμενες <<διασώσεις>> δεν ήταν ούτε κατ’ ελάχιστον στις ανάγκες της οικονομίας της Ελλάδας και του λάου της. Αλλά στις ανάγκες των διεθνών χρηματοπιστωτικών τοκογλυφικών αγορών, δηλαδή των τραπεζών.

Όπως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή, η συμφωνία που συμφωνήθηκε από τους <<ευρωπαίους>>, είναι μια εγκληματική φάρσα, ένα πρόγραμμα υποτιθέμενης διάσωσης που έχει σχεδιαστεί στα μέτρα για να πληρώσει τους διεθνείς πιστωτές, ώστε να αγοράσουν χρόνο για να υλοποιήσουν ένα πρόγραμμα ανάπτυξης σε ένα εντελώς μη ανταγωνιστικό οικονομικό περιβάλλον.

Η Ελλάδα έχει λεηλατηθεί, μέσα από μια νεοφιλελεύθερη οικονομική συνταγή. ελληνικά περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν στο δημόσιο τα ξεπουλούν σε ξένους επενδυτές για να πληρώσουν χρέη των τραπεζών.

Το ελληνικό σχέδιο <<διάσωσης>> είναι για τη Γερμανία.

Όχι μόνο είναι απίθανο ότι οι γερμανικές τράπεζες και οι πιστωτές είναι οι ευεργέτες της ελληνικής οικονομίας άλλα, οι Γερμανικές επιχειρήσεις αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της Ελληνικής διαφθορά. (Το Διοικητικό Εφετείο των Αθηνών έκρινε ότι ο μεγαλύτερος φοροφυγάς στο εσωτερικό της Ελλάδας είναι η μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία της Γερμανίας, Hochtief Aktiengesellschaft).

Ενώ το καθεστώς λιτότητας που επιβλήθηκε ανάγκασε το βιοτικό επίπεδο των Ανθρώπων να τσακιστή, μαζί με την αξιοπρέπεια σε σημείο όπου τα σκουπίδια δυστυχώς να γίνουν μέρος της επιβίωσης εκατοντάδων ανθρώπων.

Το τρικ του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο δημοψήφισμα, 3.558.450 επί συνόλου των 6.161.140 Ελλήνων ψηφοφόρων ψήφισαν ΟΧΙ. Απόρριψαν δηλαδή το πρόγραμμα της τρόικας με 61,31% των ψήφων.

Αφού κέρδισε το προτεινόμενο ΟΧΙ στο δημοψήφισμα ο Τσίπρας και η κυβέρνηση του, έπρεπε να απορρίψει τους όρους διάσωσης. Αν τ’ αυτού προχώρησε και ενέκρινε το σχέδιο διάσωσης. Πολλοί Έλληνες αισθάνθηκαν προδομένοι. Μπορεί όμως μια απόφαση που ελήφθη από την πλειοψηφία των Ελλήνων σε ένα εθνικό δημοψήφισμα απλά να αγνοηθεί ? αυτό το γεγονός είναι καθαρά μια ολιγαρχική απόφαση.

Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης.

Το ελληνικό δράμα έχει επίσης μια περίεργη μορφή, όταν υπάρχει κρίση για το μεγαλύτερο μέρος τον Ελλήνων, για μερικούς υπάρχει η δυνατότητα να πλουτίζουν.

Συμπέρασμα.

Η Γαλλία έχει προτείνει ότι τα 19 κράτη μέλη της ΕΕ στην ευρωζώνη μπορούν να σχηματίσουν τη δική τους ομοσπονδιακή κυβέρνηση, με έναν ενιαίο προϋπολογισμό, και ένα υπέρ-υπουργείο Οικονομικών, και ένα ενιαίο σόμα κοινοβουλίου σαν ένα μέσο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έγραψε ένα άρθρο  στο Journal du Dimanche, ζητώντας το σχηματισμό ουσιαστικά τον, <<Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης>>. Ουσιαστικά το γεγονός αυτό θα υποβάθμιζε όλες τις υπάρχουσες κυβερνήσεις της ευρωζώνης εκτός φυσικά από μια η δυο, σε ένα επαρχιακό, κρατικό επίπεδο κυβερνήσεων. Η Πρόταση Ολάντ σηματοδοτεί την εδραίωση του γερμανικού έλεγχου σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και φυσικά στην Ελλάδα.

Χρήστος Κατσέας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.