Αναλύσεις: Χρήστος Κατσέας

Η Γερμάνια σκέπτεται να μπει ενεργά στον πόλεμο με το ISIS.

  Γράφει ο Κάτς80

Μετά τις επιθέσεις του Παρισιού τον Νοέμβριο, η Γερμανία θα συμμετάσχει με στρατιωτικές αποστολές στο εξωτερικό προκειμένου να καταπολεμηθεί το ISIS (Ισλαμικό Κράτος).

Η Γερμανία εξετάζει και το ενδεχόμενο να στείλει στρατεύματα για να εκπαιδεύσει τους στρατιώτες της Λιβύης κατά τους επόμενους μήνες, σε μια προσπάθεια να καταπολεμηθεί το ισλαμικό κράτος στη χώρα, σύμφωνα με μια έκθεση που διέρρευσε από το περιοδικό Der Spiegel το Σάββατο.

Σύμφωνα με την έκθεση «η εσωτερική υπηρεσία πληροφοριών και η (κυβέρνηση) σχεδιάζει να στείλει Γερμανούς στρατιώτες, μαζί με Ιταλούς συναδέλφους τους μέσα σε λίγους μήνες, και να ξεκινήσουν την εκπαίδευση των ενόπλων δυνάμεων της Λιβύης», έγραψε το ηλεκτρονικό περιοδικό, «Θα πρέπει να αναπτυχθούν στη γειτονική Τυνησία, είναι η καλύτερη επιλογή, διότι από τις προκλήσεις ασφαλείας που αντιμετωπίζει σήμερα η Λιβύη, δεν είναι και η ασφαλέστερη».

Δεδομένου ότι η Νατοϊκή στρατιωτική επέμβαση το 2011, είχε ως αποτέλεσμα την πτώση του Καντάφι, έτσι η πλούσια σε πετρέλαιο χώρα έχει περάσει από μια δραματική πολιτική αστάθεια, ενώ ο άμαχος πληθυσμός είναι κατ’ επανάληψη τα θύματα των επιθέσεων των τζιχαντιστών, ειδικά από το ISIS.

Το Γερμανικό Υπουργείο Άμυνας δεν επιβεβαίωσε την έκθεση, λέγοντας ότι δεν ήταν η ώρα για εικασίες σχετικά με την στρατιωτική ανάπτυξη, αλλά μάλλον για διπλωματικές διαπραγματεύσεις, ανέφερε η DW.

Η Γερμανία ήδη παρέχει στρατιωτική εκπαίδευση σε Κούρδους μαχητές στο βόρειο Ιράκ, ενώ τα περισσότερα στρατεύματα θα πρέπει να αναπτυχθούν στο Μάλι και το Ιράκ προκειμένου να πολεμήσει τους εξτρεμιστές, ανακοίνωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ την Τετάρτη, εάν αυτό εγκριθεί.

Μετά από τις επιθέσεις στο Παρίσι του Νοεμβρίου, η Γερμανία έκανε μια «ριζική» αλλαγή στην εξωτερική πολιτική της, τώρα κινείται με στρατιωτικές αποστολές στο εξωτερικό προκειμένου να καταπολεμηθεί το ISIS «Ισλαμικό Κράτος».

Χρήστος Κατσέας

Διαφημίσεις

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.