Αναλύσεις: Χρήστος Κατσέας

Η Γερμανική κυβέρνηση εντείνει τις «επιθέσεις» κατά των προσφύγων

Γράφει ο Κάτς80

Τα μέλη της γερμανικής κυβέρνησης και των ηγετών των μεγαλύτερων πολιτικών κομμάτων αυτή τη στιγμή προσπαθούν να ξεπεράσουν ο ένας τον άλλο και προτείνουν να θεσπίζουν αυστηρότερα μέτρα για την αποτροπή και την καταστολή των προσφύγων.

Την περασμένη Παρασκευή, οι ηγέτες των κομμάτων του μεγάλου συνασπισμού στη Γερμανία υιοθέτησαν το λεγόμενο Πακέτο νόμου για το Άσυλο (II) και έτσι εισήγαγαν μια δραστική περιστολή του δικαιώματος ασύλου.

Ο Αρχηγός του Επιτελείου της Ομοσπονδιακής Καγκελαρίας και Ομοσπονδιακός Υπουργός Ειδικών Υποθέσεων, Peter Altmaier του (CDU), μια ιδιαίτερα σημαντική μορφή, κατέστησε σαφές ότι η γερμανική κυβέρνηση επιδιώκει να απελάσει τους μετανάστες που έχουν καταδικαστεί για ποινικά αδικήματα, και των αιτούντων άσυλο, προς της λεγόμενες τρίτες χώρες όπως η Τουρκία και η Ελλάδα, αν η απέλαση στης χώρες προέλευσής τους δεν είναι δυνατή. «Είμαστε σε διαπραγματεύσεις με την Τουρκία και άλλες χώρες σχετικά με την αποδοχή αυτών των προσφύγων», είπε στη Bild ο Altmaier.

Η Γερμανική κυβέρνηση δέχεται προφανώς ότι οι πρόσφυγες που έχουν καταδικαστεί για αδικήματα στη Γερμανία θα πρέπει να κρατούνται σε φυλακές στην Ελλάδα ή την Τουρκία.

Ο κατάλογος των χωρών που θεωρούνται «ασφαλείς χώρες προέλευσης» για τη Γερμανία επεκτείνετε σε καθημερινή βάση. Παράλληλα με το Μαρόκο, την Τυνησία και την Αλγερία, την Τουρκία και το Αφγανιστάν που τώρα ορίζονται ως «ασφαλής», επιτρέποντας στην κυβέρνηση να απορρίψει τους αιτούντες άσυλο από αυτές της χώρες και θα πρέπει να απελαθούν αμέσως. Σε όλες αυτές τις χώρες, επικρατούν ταραχώδεις συνθήκες και τα αυταρχικά καθεστώτα κρατούν την εξουσία μέσω της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το 2015, 31.300 περίπου Αφγανοί υπέβαλαν αιτήσεις ασύλου στην Γερμανία. Περίπου το 80% από αυτούς έλαβε θετική απάντηση.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και οι φορείς λήψης των αποφάσεων στο ομοσπονδιακό γραφείο για τη μετανάστευση και τους πρόσφυγες, δεν είναι καθόλου διατεθειμένοι να υιοθετήσουν και να αναγνωρίσουν ότι οι άνθρωποι δεν βρίσκονται σε κίνδυνο στο Αφγανιστάν, αγνοώντας έτσι την πρακτική απέλασης της κυβερνήσεις.

Από την άλλη το SPD έχει αναλάβει το ρόλο του επικεφαλής τις δημαγωγίας εντός της κυβέρνησης. Το SPD και ο υπουργός εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων, Ανδρέας Nahles, ένας πρώην «αριστερός», κατήγγειλε τους «ξένους» ως απρόθυμους να ενταχθούν στη γερμανική κοινωνία.

Χρήστος Κατσέας

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.