Πολιτική

Δέκα γεγονότα για το Ισραήλ που πρέπει να γνωρίζουμε

1ον.  Από τα 14.200.000 Εβραίων στον κόσμο (το 2016), μόνο το 43% ζει στο Ισραήλ.

2ον. Παρά το γεγονός ότι το 75% των Ισραηλινών είναι Εβραίοι, το 21% είναι γηγενείς Άραβες των οποίων τα πολιτικά δικαιώματα περιορίζονται.

3ον. Το Ισραήλ έχει το υψηλότερο ποσοστό γεννήσεων στον ανεπτυγμένο κόσμο, με μέσο όρο τα τρία παιδιά ανά οικογένεια.

4ον. Η κυβέρνηση Νετανιάχου δέχεται σήμερα πάνω από έξι δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο από το Κογκρέσο (ΗΠΑ) και το AIPAC (το ισχυρό φίλο-ισραηλινό λόμπι στις ΗΠΑ), ή αλλιώς 1.000 $ το χρόνο για κάθε Ισραηλινό.

5ον. Το Ισραήλ έχει μεταφέρει περισσότερους από 500 000 πολίτες να εγκατασταθούν «παράνομα» στην κατεχόμενη Παλαιστίνη στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, σε μια προσπάθεια να αντικρούσουν τη δέσμευση του ΟΗΕ για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους για πέντε εκατομμύρια Άραβες.

6ον. Το Ισραήλ είναι το μόνο κράτος στο κόσμο με πυρηνικά όπλα τα οποία δεν έχουν δηλωθεί πουθενά, του οποίου το μυστικό απόθεμα περιλαμβάνει έως και 400 πυρηνικές κεφαλές κατ’ εκτίμηση. Δεν είναι συμβαλλόμενο κράτος στη Συνθήκη για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων (NPT), με την οποία η Ευρώπη, και οι ΗΠΑ και ακόμη και το Ιράν συμμετέχουν, το οποίο προβλέπει επιθεωρήσεις από τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) και των Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

7ον. Η  Άγκελα Μέρκελ έχει μονομερώς χορηγήσει πυρηνική ικανότητα στο Ισραήλ, με έναν στόλο γερμανικών υποβρυχίων «τύπου» Dolphin το οποίο είναι σήμερα το πιο ισχυρό όπλο στο στόλο του Ισραήλ, από οτιδήποτε υπάρχει από τις ένοπλες δυνάμεις της Γαλλίας, της Μεγάλης Βρετανίας και της Γερμανίας, καθιστώντας το σύνολο της Ευρώπης επικίνδυνα ευάλωτο.

8ον. Ο Νετανιάχου αμφισβήτησε ευθέως την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) αυτή την εβδομάδα με την απαλλοτρίωση γης στα κατεχόμενα εδάφη, η οποία παραβιάζει τις διατάξεις της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ζώνη Ελεύθερων Συναλλαγών, καλώντας την ΕΕ να επιβάλει δασμούς στις ισραηλινές εξαγωγές στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά.

9ον. Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στατιστικά στοιχεία, στο Ισραήλ είναι το πιο επικίνδυνο μέρος, για να ζει ένας ισραηλινός σε σύγκριση με τη Μ. Βρετανία, τη Γαλλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες ή τον Καναδά.

10ον. Ο πατέρας του σημερινού Ισραηλινού Πρωθυπουργού, όταν κατείχε τη θέση του προσωπικού γραμματέα του Βλαντιμίρ Zhabotinsky, ιδρυτή της Irgun, μιας ρεβιζιονιστικής σιωνιστικής παραστρατιωτικής οργάνωσης. Δύο από τα πιο γνωστές επιχρίσεις της ήταν, ο βομβαρδισμός του ξενοδοχείου King David στην Ιερουσαλήμ στις 22 Ιουλίου του 1946, και η σφαγή του Deir Yassin, μαζί με το Λεχί, στις 9 Απριλίου του 1948.

Πηγή – πληροφορίες: Anthony Bellchambers,  η (Παγκόσμια Έρευνα), globalresearch.ca

Κατηγορίες:Πολιτική

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.