Γεωστρατηγική

Το Δεύτερο Σώμα Στρατού της Τουρκίας ετοιμάζεται να εισβάλει στη Συρία

Γράφει ο Brian Kalman

Τα Πρόσφατα δημόσια σχόλια της τουρκικής κυβέρνησης άφησαν να υπαινιχθεί ότι μια πιθανή εισβολή σε συριακό έδαφος για να «σταθεροποιήσουν» την κατάσταση και να εξασφαλιστεί η εθνική ασφάλεια της Τουρκίας είναι πιθανό.

Είναι λογικό να πιστεύουμε ότι η Τουρκία ετοιμάζεται να διασώσει την αποτυχημένη πολιτική στην υποστήριξη ισλαμικών φονταμενταλιστικών μισθοφόρων και των τρομοκρατικών ομάδων στη Συρία με την εισβολή, και την ίδρυση ενός ασφαλούς χώρου για αυτές τις ομάδες κατά μήκος των νότιων συνόρων της με τη Συρία. Η Τουρκία δεν είναι μόνο ότι προσπαθεί να ανατρέψει το καθεστώς Άσαντ στη Συρία, αλλά επίσης προσπαθεί να εκκαθαρίσει τους κούρδους τόσο στο Ιράκ και τη Συρία, καθώς και εντός των συνόρων της από το να μπορέσουν να εξασφαλίσουν ένα σταθερό έδαφος.

Η Τουρκία θα πρέπει να κατασκευάσει μια πρόκληση που να την πλαισιώνει ως στόχο την ίδια, μιας επίθεσης.

Πιθανή Εισβολή.

Το πιθανότερο είναι ότι οι δυνάμεις του τουρκικού Δεύτερου σώματος Στράτου είναι τοποθετημένες κατά μήκος των νότιων συνόρων με τη Συρία, και θα αποτελέσουν τον πυρήνα οποιασδήποτε δύναμης εισβολής. Το 2ο σώμα στρατού είναι υπεύθυνο για την υπεράσπιση της Νοτιοδυτικής Τουρκίας. Η έδρα του είναι στη Μαλάτια, με περίπου 100.000 στρατιώτες που είναι και το υπεύθυνο. Ο στρατός αποτελείται από τρία σώματα, 4ο, 6ο και 7ο και τα οποία αποτελούνται από τις εξής ενότητες.

Το 3ο Τακτικό πεζικό)

Η 28η (Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού)

Η 58η (Ταξιαρχία Πυροβολικού)

Η 1η (Ταξιαρχία καταδρομών)

Η 2η (Ταξιαρχία καταδρομών)

Το 5ο (ΤΘΤ)

Η 39η (Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού)

Το 106ο (Σύνταγμα πυροβολικού)

Η 34η (Ταξιαρχία Συνόρων)

Η 16η (Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία) (Diyarbakır)

Η 20η  (ΤΘΤ)

Η 70η (Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού)

Το 172α (ΤΘΤ)

Η 2η (Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού)

Η 6η (Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού)

Η 3η (Ταξιαρχία καταδρομών)

Το 107ο (Σύνταγμα πυροβολικού)

Δεν είναι γνωστό πόσες δυνάμεις του 2ου σώματος στρατού έχουν δεσμευτεί και συσσωρευτεί στα σύνορα, ούτε πόσα στοιχεία άλλων Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων έχουν προσωρινά δεσμευτεί για την ενδεχόμενη δύναμη εισβολής. Πρόσθετες δυνάμεις κομάντο ή μηχανοκίνητες μονάδες θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν από άλλες στρατιωτικές περιοχές και να προστεθούν στον πυρήνα του μηχανοκίνητου πεζικού, και του πυροβολικού των δυνάμεων του 2ου σώματος στρατού.

Εικάζεται ότι το μεγαλύτερο μέρος του 2ου σώματος στρατού έχει δεσμευτεί για μια πιθανή εισβολή ή περιορισμένη επιθετική επιχείρηση κατά των δυνάμεων του YPG σε όλο το μήκος των συνόρων. Ο χάρτης παρακάτω δείχνει τη θέση των μονάδων αυτών. 

χάρτης

Ζώνη του αναμενόμενου τουρκική στρατιωτική εισβολήΖώνη της αναμενόμενης τουρκικής στρατιωτικής εισβολής

Πηγή/πληροφορίες/Ολόκληρο το άρθρο με φωτογραφίες και χάρτες, Brian Kalman, southfront.org

Κατηγορίες:Γεωστρατηγική

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.