Αναλύσεις: Χρήστος Κατσέας

Ο Πούτιν εξηγεί τους στόχους των Ρωσικών δυνάμεων στη Συρία

Γράφει ο Κάτς80

«Οι Ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις στη Συρία πολεμούν το ISIS που έχει ανοιχτά δηλώσει ότι η Ρωσία είναι εχθρός τους, και οι οποίοι δεν κρύβουν τα σχέδιά τους για επέκταση των επιχειρήσεων τους στο έδαφος των χωρών της (ΚΑΚ)», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

 

Η δήλωση αυτή δημοσιεύτηκε στις 20 Φεβρουαρίου στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου.

«Οι ένοπλες δυνάμεις μας θα πρέπει να είναι σε διαρκή ετοιμότητα, για να αντιδράσουν σωστά και γρήγορα σε ενδεχόμενες απειλές, και να αντιμετωπίσουν τυχόν προκλήσεις και επιθετικότητα», δήλωσε ο Πούτιν κατά την ομιλία του για την Ημέρα της Πατρίδας (Defender) στο Κρεμλίνο.

Ο ανώτατος διοικητής είπε ότι «οι πολεμικές επιχειρήσεις που εκτελούνται από Ρώσους πιλότους, ναύτες, και τα στρατεύματα υποστήριξης αξίζουν τον υψηλότερο έπαινο. «Παρά τις δύσκολες συνθήκες, βοηθούν της Συριακές κυβερνητικές δυνάμεις και τους άλλους συμμετέχοντες στων αγώνα κατά της τρομοκρατίας για να νικήσουν τους αντάρτες, και να σώσουν τους πολίτες από τη βία, τη βαρβαρότητα και την αναρχία», πρόσθεσε.

Ο Πούτιν τόνισε ότι η Ρωσία προσπαθεί πάντα να επιλύσει όλα τα προβλήματα αποκλειστικά με πολιτικά και διπλωματικά μέσα, και έχει βοηθήσει να σβήσουν η φωτιές της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, και σε περισσότερες από μία περιπτώσεις.

Σύμφωνα με τα λόγια του, «ο στρατός της Ρωσίας έχει υπηρετήσει ως προπύργιο του κράτους, και εγγυητής της σταθερότητας, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, συμβολίζοντας την εθνική αξιοπρέπεια».

Η αναδιατύπωση αυτή είναι χαρακτηριστική για το ρωσικό ύφος της διπλωματίας που ασκείται τόσο με τη Συρία και την Ουκρανία.

 Το Σαφές μήνυμα είναι, ότι ήταν λάθος η μέτρια «αντιπολίτευση».

Χρήστος Κατσέας

Διαφημίσεις

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.