Αναλύσεις: Χρήστος Κατσέας

Η Φωτογραφία της Τιμοσένκο με λυμένα τα μαλλιά της τάραξε τα κοινωνικά δίκτυα στην Ουκρανία

Η Γιούλια Τιμοσένκο σε φωτογραφία στο Facebook.

Γράφει ο Κάτς80

Οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων που δραστηριοποιούνται στο Facebook είδαν την φωτογραφία της ηγέτιδας του κόμματος «Πατρίδα» Γιούλια Τιμοσένκο σε μια συνάντηση στο κοινοβούλιο την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου με ένα εντελώς διαφορετικό (Λουκ).Ο λόγος για το ενδιαφέρον των χρηστών είναι ότι η γνωστή πολιτικός για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό εμφανίστηκε στο κοινό με τα μαλλιά της λυμένα, σε αντίθεση με το παρελθόν και το «περίεργο δέσιμο» το οποίο αποτελούσε αναπόσπαστο μέρος της εικόνας της.

Ένας χρήστης του Facebook, σχολίασε σχετικά με την ασυνήθιστη μορφή της ότι «Αν η Γιούλια είναι χωρίς πλεξούδες, κάτι πρόκειται να συμβεί..». Ωστόσο, οι σχολιαστές έχουν αφήσει πολλά θετικά σχόλια για το νέο χτένισμα.

Η Τιμοσένκο «υπηρέτησε» ως πρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης από το 2007 ως το 2010. Το 2011, είχε καταδικαστεί σε επτά χρόνια φυλάκιση για κατάχρηση εξουσίας κατά τη σύναψη των συμφωνιών με τη Ρωσία για την προμήθεια και τη μεταφορά του φυσικού αερίου.

Μετά από μια βίαιη αλλαγή της εξουσίας στην Ουκρανία το Φεβρουάριο του 2014 η Τιμοσένκο απελευθερώθηκε, και με νόμο της αφαιρέθηκε και το ποινικό μητρώο, με αποτέλεσμα να μπορεί να συμμετέχει νόμιμα στης εκλογές.

Στις βουλευτικές εκλογές της 26 Οκτωβρίου 2014, το κόμμα «Πατρίδα» κέρδισε λίγο περισσότερο από 5% των ψήφων και έτσι ξεπεράσει το εμπόδιο εισόδου στη βουλή. Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, το κόμμα «Πατρίδα» εντάχθηκε στο μεγάλο συνασπισμό, ο οποίος περιλαμβάνει επίσης το «Block του Poroshenko», το «Λαϊκό Μέτωπο», «Self» και το Ριζοσπαστικό Κόμμα, του Oleg Lyashko.

Χρήστος Κατσέας

Πηγή: πληροφορίες, ukrinform.ua

Advertisements

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.