Αναλύσεις: Χρήστος Κατσέας

Ουάσιγκτον καλεί Μόσχα «ακούει?»

Γράφει ο Κάτς80

Η Ουάσιγκτον ζήτησε από τη Μόσχα να μην βομβαρδίζουν περιοχές της Βόρειας Συρίας, όπου έχουν αναπτυχθεί Ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ. Αυτές οι περιοχές βρίσκονται υπό τη δικαιοδοσία των λεγόμενων «μέτριων της αντιπολίτευσης» είναι αντάρτες οι οποίοι υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της.

Η πολυπλοκότητα.

Το Πεντάγωνο έχει ζητήσει από τη Ρωσία να μείνει μακριά από τα μέρη της βόρειας Συρίας όπου οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις δρουν και εκπαιδεύουν τοπικούς μαχητές (δηλαδή τους τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένου και του ισλαμικού κράτους), για την καταπολέμηση ομάδων του Ισλαμικού Κράτους, οι αντάρτες της αντιπολίτευσης τώρα, είναι σύμμαχοι του ISIS, το ISIS υποστηρίζεται από της ΗΠΑ και της ειδικές δυνάμεις. (Μπερδευτήκατε?).

 

Ο Στόχος της Ουάσιγκτον είναι διπλός. Πρώτον, «επίσημα» θέλει να αποφύγει την άμεση στρατιωτική αντιπαράθεση με τη Ρωσία, καθώς και την πρόληψη τυχών ατυχημάτων των ΗΠΑ.

Αυτή είναι η ουσία της επίσημης άποψης.

Δεύτερον, χρησιμοποιώντας το πρόσχημα της αποφυγής της στρατιωτικής αντιπαράθεσης με τη Ρωσία (και ενδεχόμενες απώλειες των ΗΠΑ) ως μέσο για τον περιορισμό της εκστρατείας βομβαρδισμού από τι Ρωσίας. Ο Κύριος στόχος της Ουάσιγκτον είναι να προστατεύσει τις «μετριοπαθείς» αντιπολιτευτικές ομάδες που υποστηρίζουν, σε θέσεις στη Βόρεια Συρία, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων του ISIS, από της Ρωσικές «καταιγιστικές» αεροπορικές επιδρομές.

Η πραγματικότητα.

Η «συμβουλή» της αυτή ισοδυναμεί με το να ζητούν από τη Ρωσία να μην βομβαρδίζει τους «μετριοπαθείς» τρομοκράτες οι οποίοι υποστηρίζονται από τις δυνάμεις των ΗΠΑ. Στην πραγματικότητα, αυτή ήταν και η αρχική θέση που υιοθετήθηκε από την Ουάσιγκτον κατά την έναρξη των Ρωσικών βομβαρδισμών κατά του λεγόμενου «Ισλαμικού κράτους» (ISIS) στα τέλη Σεπτεμβρίου 2015.

Η κυβέρνηση Ομπάμα κατηγόρησε τι Μόσχα και τον Βλαντιμίρ Πούτιν ότι «σκόπιμα στοχεύει στης ΗΠΑ και της δυνάμεις που υποστηρίζουν» στη Συρία (δηλαδή τους μέτριους τρομοκράτες).

Η Ανησυχία της Ουάσιγκτον, (από στρατηγική σκοπιά) είναι να προστατεύσει τις θέσεις των τρομοκρατών, και όχι τις δικές τους δυνάμεις.

Στην πραγματικότητα, αυτό που διακυβεύεται από τα μέσα Οκτωβρίου του 2015 είναι ότι η Ρωσία σκότωνε τα «καλά παιδιά», δηλαδή τους εκπαιδευμένους αντάρτες τις CIA» τους οποίους η Μόσχα είχε «λάθος» χαρακτηρίσει ως τρομοκράτες.

Ο Αντιστράτηγος Charles Brown, ο οποίος διατάζει τις αεροπορικές δυνάμεις των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ότι.

«Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν ζητήσει τη Μόσχα να αποφευχθούν οι ευρείς τομές στη βόρεια Συρία» ακόμα και εάν «είναι υπό τον έλεγχο των τρομοκρατών, για να διατηρηθεί ένα επίπεδο ασφάλειας για τις δυνάμεις μας, που βρίσκονται στο έδαφος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα μέσα του Ιανουαρίου σε απάντηση των αεροπορικών επιθέσεων της Ρωσίας και την «ήττα» των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ υπό την αιγίδα των τρομοκρατικών δυνάμεων της αντιπολίτευσης, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ένα νέο σχέδιο για την εκπαίδευση ως και 7.000 νέων ανταρτών στο εσωτερικό της Συρίας, ως μέρος μιας προσπάθειας για την εξασφάλιση των νότιων συνόρων της Τουρκίας. Αυτό το σχέδιο συντονίζεται και από την Τουρκία, και συμβάλει στη δημιουργία μιας λεγόμενης ασφαλούς ζώνης στη Βόρεια Συρία.

Όλα αυτά τα τραγικά γεγονότα σχετίζονται με τη διαδικασία τις παγκόσμιας οικονομικής αναδιάρθρωσης, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα την κατάρρευση των εθνικών οικονομιών και την εξαθλίωση μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού της γης.

Ο απώτερος στόχος είναι η κατάκτηση του πλουτοπαραγωγικού κόσμου, κάτω από τον μανδύα των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και της «δυτικής δημοκρατίας».

Χρήστος Κατσέας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.