Γεωπολιτική

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ. ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ. 24.2.16

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

Εξαιρετικό Άρθρο.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ. Η ΧΩΡΑ ΜΕΣΩ ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΣΥΜΜΕΤΡΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΤΑ ΝΕΡΑ. ΣΑΣ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΓΙΑ ΔΥΟ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΑ…..ΤΟ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ…./ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΑΠΛΑ ΕΝΑΣ ΘΙΑΣΟΣ ΑΣΧΕΤΩΝ. ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΠΕΥΘΥΝΩΝ. ΟΜΩΣ ΠΡΟΕΧΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ Η ΧΩΡΑ. Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΥΠΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ, ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ, ΝΟΤΙΟΥ ΣΟΥΔΑΝ ΚΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗ.ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΙ

1)ΑΜΕΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ-ΑΜΥΝΑΣ-ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ-ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΛΟΓΩ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ, ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΩΝ ΑΔΥΝΑΜΙΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΔΙΑΛΥΤΙΚΩΝ ΤΑΣΕΩΝ.ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΣΩΣΤΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ-ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΚΙΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ. Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ.

2)ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΓΝΩΣΕΙΣ-ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ , ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΤΑ 5 ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΚΥΡΟΣ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΗ-ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ.ΟΙ ΑΘΛΙΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΩΨΥΧΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΝΕΟΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΑΚΡΑ….

3)ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΣΟΥΝ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΘΕΙ Η ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΑ/ΟΗΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΚΡΑΤΩΝ,ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΩΣ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΓΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΒΕΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΑΠΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΕ ΠΕΡΑΣ ΜΕΤΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ-ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΦΙΕΣ….ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΓΙΑ 6 ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ……ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ …(ΤΟ ΑΦΗΝΩ ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ)

4)ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΚΑΜΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ.ΑΡΕΣΕΙ ΛΗ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ …ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ…

5)ΠΡΟΩΘΗΜΕΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ….

6)ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΗ ΤΕΤΡΑΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΟΝ ΓΓ/ΝΑΤΟ, ΤΗΝ ΦΕΝΤΕΡΙΚΑ ΜΟΓΚΕΡΙΝΙ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΟΗΕ ΣΤΗΝ ΓΕΝΕΥΗ , ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ. …ΠΡΟΣΕΧΩΣ .

7)ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΩΣ ΜΕΣΟ ΠΙΕΣΗΣ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ. ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ. ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΥΠΟΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΣΧΕΤΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ. ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΞΩ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ.ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ….ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΚΛΟΟΥΝ. ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΚΩΜΙΚΟΙ…..ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΣΚΗΝΗ….

8)ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΝΕΤΙΣΤΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΨΕΥΔΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΥΠΙΚΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΙΣΧΥ…ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ Η ΒΕΝΕΤΙΑ ΒΕΛΟΝΙ…

9)ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΓΚΛΩΒΙΖΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΕ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ ΚΑΙ ΥΠΟ ΣΥΝΕΧΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥΣ….ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ….ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΑΖΙΚΗ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΟΥΜΕ….

10)ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ ΠΟΥ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΩΣ ΚΑΙ ΑΦΘΑΡΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟΧΟ . ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑ-ΜΕΤΑΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΟΠΙΟ.. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ. ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΕΝ ΛΕΥΚΩ ΘΕΜΑΤΑ ΥΨΙΣΤΗΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑΣ.

11)ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΟΦΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΒΕΙ ΣΕ ΚΑΙΡΙΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑ(ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΜΕ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ…). ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΗΓΕ ΠΙΣΩ…Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΨΕΥΔΕΤΑΙ…..

12)ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ. ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΑΤΟΜΟ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ-ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ-ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ. Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ.ΑΠΕΤΥΧΕ ΠΛΗΡΩΣ. ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΔΕΝ ΛΥΝΕΙΣ ΓΟΡΔΙΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ. ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ….ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ…..
ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.

Πηγή/analystsforchange.org 

 

Κατηγορίες:Γεωπολιτική

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.