Πολιτική

Ο ΟΤΣΑΛΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΣ ???

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Μεγάλη ταραχή δημιούργησε στην τουρκική βουλή η επερώτηση της βουλευτίνας κουρδικής καταγωγής της περιοχής του Bitlis, Mizgin İrgal, για το αν είναι ζωντανός ή όχι ο Κούρδος ηγέτης, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, που κρατείται από το 1999 στις φυλακές της νήσου Ιμραλί στη θάλασσα του Μαρμαρά.

Κουρδισα βουλευτινα

Η βουλευτίνα του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, αφού επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά της τουρκικής κυβέρνησης για τις συνεχιζόμενες πολεμικές επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στην νοτιοανατολική Τουρκία που θυμίζουν συριακό εμφύλιο πόλεμο, πέταξε την ερώτηση-βόμβα για τον αν ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν είναι νεκρός και οι τουρκικές ταραχές το κρύβουν από φόβο μην προκληθεί χάος από την είδηση ότι ο Κούρδος ηγέτης απεβίωσε.

Η Mizgin İrgal έκανε αυτή την ερώτηση «βόμβα» γιατί όπως ανέφερε, εδώ και πολύ καιρό κανείς δεν μπορεί να επισκεφτεί τον Οτσαλάν στο Ιμραλί ούτε δικηγόρος ούτε και κανένας συγγενής του δεν μπόρεσε να το επισκεφτεί.

Το γεγονός αυτό σύμφωνα με την Κούρδισα βουλευτίνα προκαλεί εύλογες υπόνοιες ότι ο Κούρδος ηγέτης δεν ζει και αυτό κρύβεται σκόπιμα από την τουρκική κυβέρνηση.

Το νησί Ιμραλί, όπως υποστήριξε η Mizgin İrgal δεν είναι απρόσιτη περιοχή και αν δεν μπορεί να πάει εκεί πλοίο μπορεί να πάει ελικόπτερο, αλλά κάθε φορά οι αρχές αναφέρουν κάποιο πρόσχημα για να εμποδίσουν την μετάβαση εκεί είτε των δικηγόρων του Κούρδου ηγέτη, είτε των συγγενών του.

Εδώ και πολύ καιρό κανείς δεν μπορεί να δει τον Οτσαλάν και αυτό δημιουργεί άμεσες υπόνοιες ότι ή είναι σοβαρά άρρωστος-ετοιμοθάνατος, ή ακόμα χειρότερα έχει πεθάνει. Η απομόνωση του υποστήριξε η Κούρδισα βουλευτίνα έχει καταδικαστεί από διεθνές δικαστήριο και θα πρέπει πάραυτα να επιτραπεί η μετάβαση στο νησί για να εξακριβωθεί η κατάσταση του.

Πάντως η ομιλία της Mizgin İrgal για τον Οτσαλάν έχει προκαλέσει μεγάλη ένταση και μάλιστα σε μια περίοδο που αρκεί μια σπίθα για να τινάξει όλη την Τουρκία στον αέρα με το καυτό αυτό ζήτημα του Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Πηγή/nikosxeiladakis.gr

Διαφημίσεις

Κατηγορίες:Πολιτική

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.