Βόρεια Κορέα

Η Ρωσία απείλησε τη Βόρεια Κορέα

Από βαλκανικό περισκόπιο, echedoros-a.gr

Η Ρωσία προειδοποίησε τη Βόρεια Κορέα, ότι οι απειλές  που εκσφενδονίζει για «προληπτικά πυρηνικά χτυπήματα» μπορούν να δημιουργήσουν μια νομική βάση για χρήση των ένοπλων δυνάμεων της κατά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας.

Η Μόσχα επεσήμανε ότι οι λίγοι εναπομείναντες φίλοι του Πιονγιάνγκ ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για την επιθετική στάση της.

Η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών που αποτελεί απάντηση στην απειλή της ΛΔΚ να «καταστρέψει» τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Νότια Κορέα, επικρίθηκε, επίσης από την Ουάσιγκτον και τη Σεούλ.

«Θεωρούμε απολύτως απαράδεκτη τη δημοσιοποίηση μηνυμάτων  που περιέχουν απειλές για ‘προληπτικά πυρηνικά χτυπήματα’ εναντίον των αντιπάλων», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο  σε απάντηση των απειλών της ΛΔΚ.

«Η Πιονγιάνγκ θα πρέπει να έχει επίγνωση του γεγονότος ότι με αυτόν τον τρόπο η ΛΔΚ θα αντιταχθεί εντελώς  στη διεθνή κοινότητα και θα δημιουργήσει μια διεθνή νομική βάση για τη χρήση στρατιωτικής βίας», πρόσθεσε το ρωσικό υπουργείο.

Χθες η Ουάσιγκτον και η Σεούλ, ξεκίνησαν τις μεγαλύτερες μέχρι τώρα, στρατιωτικές ασκήσεις στη χερσόνησο. Οι ασκήσεις γίνονται ως απάντηση στην πυρηνική δοκιμή  του Ιανουαρίου στη Βόρεια Κορέα και στη εκτόξευση δορυφορικού πυραύλου τον Φεβρουάριο.

Ωστόσο, οι αναφορές της Μόσχας ‘περί απειλών’ έχουν «πρωτοφανή στρατιωτική και πολιτική απήχηση στην Πιονγιάνγκ».

Πηγή/echedoros-a.gr

 

Διαφημίσεις

Κατηγορίες:Βόρεια Κορέα

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.