Αναλύσεις: Χρήστος Κατσέας

Η Ρωσία συνεχίζει να αυξάνει την έκθεσή της στα αμερικανικά κρατικά ομόλογα

Γράφει ο Κάτς80

Η Ρωσία συνεχίζει να αυξάνει τις συμμετοχές της σε αμερικανικά κρατικά ομόλογα. Υπάρχουν δύο σημαντικοί λόγοι-στόχοι που κρύβονται στο πίσω μέρος αυτής της διαδικασίας.

  1. Η ασφάλεια του σταθερού εισοδήματος, που εκφράζεται σε ξένο νόμισμα.
  2. Η εμβάθυνση του δημόσιου χρέους των ΗΠΑ.

Η Ρωσία αύξησε τι συμμετοχή της στο δημόσιο χρέος των ΗΠΑ σε 4.8 δισεκατομμύρια $ το 2016, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ .

Χρέος των ΗΠΑ
Σύμφωνα με τη συντριπτική πλειονότητα των οικονομικών αναλυτών, τα ταμεία των ΗΠΑ παραμένουν ένα από τα πιο αξιόπιστα οικονομικά εργαλεία στην παγκόσμια οικονομία.

Είναι προφανές ότι η ρωσική κυβέρνηση έχει υιοθετήσει αυτή τη συντηρητική επενδυτική πολιτική, και έχει επενδύσει στα ταμεία των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Sputnik News, παρά το γεγονός ότι οι εκμεταλλεύσεις του περασμένου έτους της Ρωσίας και του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ οι τίτλοι μειώθηκαν, εν μέσω των εντάσεων μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον, η Ρωσία ποτέ δεν εγκατέλειψε την πολιτική της στο να επενδύουν στο χρέος των ΗΠΑ. Σιμώνει το ρωσικό πρακτορείο.

Από το Δεκέμβριο του 2014, η Ρωσία μείωσε σταδιακά τις συμμετοχές της. Τον Απρίλιο του 2015, έφτασαν σε 66.500.000.000 $. Από τον Μάιο του 2015, οι εκμεταλλεύσεις της Ρωσίας αυξήθηκαν και πάλι.

Σύμφωνα με τον Vladislav Kochetkov,

Αγοράζοντας το χρέος των ΗΠΑ, η Ρωσία εξασφαλίζει τι σταθερότητα των συναλλαγματικών κερδών της και ταυτόχρονα βαθαίνει το χρέος της ισχυρότερης οικονομίας του κόσμου. Η Ρωσία δεν ενδιαφέρεται μόνο για την εξοικονόμηση του χρυσού, αλλά και για τα συναλλαγματικά αποθέματα της, και την αύξηση τους.

Η Ρωσία είναι η 15η μεγαλύτερη κάτοχος τίτλων του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, με 96,9 δισεκατομμύρια $. Η Κίνα πρωτοστατεί στη λίστα με 1.240 δισεκατομμύρια $. Και Ιαπωνία είναι δεύτερη, με 1.120 δισεκατομμύρια $.

ΗΠΑ χρέος 2

Πηγή/πληροφορίες/emergingequity.org

Απόδοση/μετάφραση/Χρήστος Κατσέας

Advertisements

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.