Πολιτική

Η Νότια Κορέα ενισχύει την εισαγωγή αργού πετρελαίου από το Ιράν

Γράφει ο Κάτς80

Σύμφωνα με έκθεση, η Νότια Κορέα αγόρασε 1.064.337 τόνους ιρανικού πετρελαίου τον περασμένο μήνα, ή 269.020 βαρέλια ανά ημέρα (BPD), σχεδόν δύο φορές υψηλότερο από τις 557.174 τόνους, ένα χρόνο νωρίτερα.

Την Τρίτη, το Reuters επικαλούμενο την κρατική εταιρία, Korea National Oil Corp (KNOC) ανέφερε ότι η Νότια Κορέα αύξησε τις εισαγωγές αργού πετρελαίου από το Ιράν με πάνω από 100% το Φεβρουάριο από το προηγούμενο έτος. Επιπλέον, η έκθεση αναφέρει επίσης ότι η Νότια Κορέα αύξησε το σύνολο των εισαγωγών αργού πετρελαίου της, περισσότερο από 20%.

Η εν λόγω έκθεση, επικαλούμενη κορεάτικα τελωνειακά δεδομένα, κατά τους δύο πρώτους μήνες του 2016, ήταν ο πέμπτος μεγαλύτερος εισαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο με 1.923.560 τόνους, ή 486.196 βαρέλια την ημέρα, αργού πετρελαίου από το Ιράν, έναντι 830.800 τόνους κατά την ίδια περίοδο το 2015.

Δεδομένου ότι οι κυρώσεις ήρθησαν, τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, το Ιράν έχει αυξήσει ραγδαία την παραγωγή πετρελαίου. Σύμφωνα με αξιωματούχους του Ιράν, περίπου 3,1 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου την ημέρα παράγονται, καθώς επιδιώκει να ανακτήσει μερίδιο της αγοράς.

Ωστόσο, οι διεθνείς κυρώσεις κατά του Ιράν σχετικά με το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων του, που επιβλήθηκε το 2011, μείωσαν σημαντικά τις εξαγωγές αργού πετρελαίου, από 2,5 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως σε 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα τα τελευταία χρόνια. Τώρα το Ιράν εμφανίζεται επιθετικό στην ανάκτηση μεριδίου, από το πετρέλαιο στην παγκόσμια αγορά.

Χρήστος Κατσέας

Πηγή/πληροφορίες/reuters.com

Διαφημίσεις

Κατηγορίες:Πολιτική

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.