Αναλύσεις: Χρήστος Κατσέας

Σύνδεση, ISIS – Τουρκιά, «Πολύτιμα Έγγραφα» που βρέθηκαν. (Φωτογραφίες και βίντεο)

Γράφει ο Κάτς80

Βρέθηκαν πάνω από 170 οικονομικά αρχεία του τμήματος πωλήσεων του ISIS (Υπουργείο Φυσικών Πόρων). 

Η ρωσική κρατική επιχείρηση τηλεόραση RT ανέφερε ότι είχε βρει «πολύτιμα έγγραφα» που αποκαλύπτουν το παράνομο εμπόριο πετρελαίου από την Τουρκία και την προφανή σχέση της με το ISIS

Τα διαβατήρια που ανήκουν στο ισλαμικό κράτος και φέρουν σφραγίδες από την Κωνσταντινούπολη, Τουρκία. (RT)

Το RT αναφέρει ότι μια ομάδα (Ντοκιμαντέρ) του Russia Today ταξίδεψε πρόσφατα σε απελευθερωμένες περιοχές στο βόρειο τμήμα της Συρίας και έχει ανακαλύψει «πολύτιμα έγγραφα» που είχαν τουρκικές διευθύνσεις στις σελίδες τους.

Επίσης, είπε ότι βρήκαν αποσπάσματα από τα οικονομικά αρχεία του παράνομου πετρελαίου και το κόστος των συναλλαγών που δείχνει σαφώς το ISIS, τρομοκράτες ομάδες να κάνουν επιχειρήσεις με την Τουρκία.

Αποδείξεις: ISIS, το πετρέλαιο και η Τουρκία

Παράδειγμα ενός τιμολογίου του ISIS, προσδιορίζοντας την ποσότητα του πετρελαίου που πωλούνται. (RT)

Πάνω από 170 οικονομικά αρχεία του τμήματος πωλήσεων του ISIS (υπουργείο των φυσικών πόρων), με ημερομηνία μεταξύ της 11ης Ιανουαρίου και της 24, 2016 έχουν βρεθεί. Τα αρχεία αυτά περιλαμβάνουν το όνομα προέλευσης του πετρελαίου, η τιμή ανά βαρέλι, την ημερομηνία πώλησης, ο αριθμός των φορτηγών που χρησιμοποιούνται για την παράδοση και το συνολικό κόστος του πωλούμενου πετρελαίου.

Την Τετάρτη, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η ροή του λαθραίου πετρελαίου από το ISIS σε όλα τα Συρο-τουρκικά σύνορα συνεχίζεται παρά τις επιθέσεις στις υποδομές της τρομοκρατικής ομάδας, καθώς και την απαγόρευση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το παράνομο εμπόριο.

Ωστόσο, το ISIS χρηματοδοτείται, μέσω και της διακίνησης ναρκωτικών, του πετρελαίου και των αρχαιοτήτων, και λύτρα από απαγωγές. Υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι οι πλούσιοι ιδιώτες από την περιοχή του Περσικού Κόλπου έθεσαν πιο σημαντικούς πόρους για την στήριξη των τρομοκρατών.

Χρήστος Κατσέας

Πηγή/πληροφορίες/rt.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.