Άμυνα & Ασφάλεια

(MIG-21) μαχητικά αεροσκάφη αγόρασε η Κροατία από την Ουκρανία  

Γράφει ο Κάτς80

Η Κροατία κατέβαλε πάνω από 21 εκατομμύρια $ για την επισκευή και τον εκσυγχρονισμό επτά μαχητικών αεροσκαφών Σοβιετικής εποχής (MiG-21) σε εργοστάσια της Ουκρανίας στο πλαίσιο της σύμβασης, και θα αγοράσει άλλα πέντε αεροσκάφη του ίδιου τύπου εκεί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα (Jutarnji List), η Κροατία αγόρασε τα σοβιετικής εποχής (MiG-21) μαχητικά, και συναρμολογούνται από παλιά τμήματα στην Ουκρανία.

Πρόσφατα, Κροατικές υπηρεσίες ασφαλείας και το Υπουργείο Άμυνας έχουν ξεκινήσει μια έρευνα για το 2013 και τη στρατιωτική συμφωνία με ουκρανική εταιρεία, η οποία λέγεται ότι έχουν υπονομευτεί οι δυνατότητες μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η εφημερίδα (Jutarnji) δήλωσε ότι τα πέντε (MiG-21s) δεν πωλήθηκαν από τους Ουκρανούς «ως έχει», στην πραγματικότητα, τα αεροσκάφη φέρεται να συναρμολογούνται από αμφίβολα παρωχημένα μέρη που έρχονται από όλο τον κόσμο.

Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι οι άτρακτοι, ήρθαν από τη Βουλγαρία και τα φτερά τους από την Αλγερία, ενώ οι δεξαμενές καυσίμων ήταν σύμφωνα με πληροφορίες σοβιετικής προέλευσης, σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας.

Ωστόσο, οι επτά κροατικές πίδακες στην Οδησσό φαινόταν επίσης ύποπτες. Σύμφωνα με τη σύμβαση, η πιλοτική δοκιμή της πολεμικής αεροπορίας έπρεπε να εκτελεστή με πτητικές δοκιμές και να «επισκευαστούν» οι πίδακες πριν από την τελική παράδοση, αλλά οι Ουκρανοί δεν τους επέτρεψαν να πετάξουν, χρησιμοποιώντας το πρόσχημα των «κακών καιρικών συνθηκών» ή των «κίνδυνο ότι πετούν πάνω από κατοικημένες περιοχές» ως δικαιολογία.

Χρήστος Κατσέας

Πηγή/πληροφορίες/jutarnji.hr

Διαφημίσεις

Κατηγορίες:Άμυνα & Ασφάλεια

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.