Άμυνα & Ασφάλεια

Νέο στρατιωτικό ρομπότ παρουσίασε η Ρωσία (βίντεο)

Γράφει ο Κάτς80

Οι 10 τόνοι που ζυγίζει το (Ουράν-9) ελέγχονται εξ αποστάσεως, ώστε να υπάρχει πάντα ένας άνθρωπος που θα κατευθύνει το άρμα, δεδομένου ότι έχει αναπτυχθεί για να παρέχει αναγνώριση και πύρα υποστήριξης για μονάδες πεζικού και για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Ουράν-9

Σύμφωνα με το ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Zvezda, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας κυκλοφόρησε ένα βίντεο του ρομποτικού άρματος ένα είδος του (Ουράν-9) που δείχνει την ικανότητα μάχης.

«Οι Ρώσοι προγραμματιστές έχουν όλες τις γνώσεις που χρειάζεστε για να δημιουργήσουμε άρματα, σύγχρονης στρατιωτικής ρομποτικής που θα είναι σε ζήτηση στη διεθνή αγορά. Αυτό είναι ένα ταχέως αναπτυσσόμενο τμήμα της αγοράς όπλων, έτσι θα ανατηχθεί και να εφαρμοστεί μια μακροπρόθεσμη στρατηγική μάρκετινγκ για την προώθηση αυτών των μηχανημάτων. Συμπεριλαμβανομένου ως μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ασφάλειας», δήλωσε ο Μπόρις Simakin ο οποίος ηγείται του Τμήματος ανάλυσης με μακροπρόθεσμο προγραμματισμό στο επίσημο εμπόριο όπλων της Ρωσίας (Rosoboronexport).

Προγραμματιστής του Ουράν-9, δήλωσε ότι δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ένα οπλικό σύστημα αλλά μάλλον θα αναπτυχθεί σαν μια μονάδα πεζικού. Διαθέτει επίσης σύστημα προειδοποίησης με λέιζερ, με στόχο την ανίχνευση, και την αναγνώριση υψηλής τεχνολογίας και εξοπλισμού παρακολούθησης.

Χρήστος Κατσέας

Διαφημίσεις

Κατηγορίες:Άμυνα & Ασφάλεια

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.