Τρομοκρατία-Αναλύσεις

Το ΙSIS χρησιμοποιούσε το εργαστήριο Χημείας του Πανεπιστημίου της Μοσούλης για την κατασκευή βομβών  

Γράφει ο Κάτς80

«Το Πανεπιστήμιο της Μοσούλης είναι το καλύτερο ερευνητικό κέντρο στον κόσμο», Σύμφωνα με τον στρατηγό Χατέμ Μαγκσόσι, τον κορυφαίο ειδικό σε εκρηκτικά του Ιράκ, οι εγκαταστάσεις στο Πανεπιστήμιο της Μοσούλης έχουν βελτιώσει τις δυνατότητες του ISIS να εκτοξεύει επιθέσεις στο Ιράκ και να εξάγει τεχνογνωσία περί βομβών και εκρηκτικών, όταν οι μαχητές του φεύγουν από τα εδάφη του και επιστρέφουν στις χώρες τους.

Έχει αναφερθεί και από το ιρακινό επιτελείο στρατού ότι ο ISIS (τρομοκρατική ομάδα) έχει χρησιμοποιήσει το εργαστήριο χημείας του πανεπιστήμιου της Μοσούλης για να κάνει τις βόμβες που πιθανόν να έχουν πυροδοτηθεί στις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη.

«Τα υλικά γίνονται στο εργαστήριο και περιλαμβάνουν το υπεροξείδιο σαν βάση για χημικές βόμβες, γιλέκα αυτοκτονίας, εκρηκτικά με βάση το νιτρικό και χημικά όπλα», δήλωσε ο Στρατηγός Magsosi.

Από τον Ιούνιο του 2014 το Ιράκ παρατηρεί αυτές τις τρομοκρατικές δραστηριότητες του ISIS.

Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Γουόρεν, εκπρόσωπο των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Ιράκ, τα εργαστήρια βομβών της Μοσούλης είναι μεταξύ των μεγαλύτερων του ISIS, και ως εκ τούτου το πανεπιστήμιο θα συνεχίσει να αποτελεί στόχο.

Χρήστος Κατσέας

Πηγή/πληροφορίες/wsj.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.