Αναλύσεις: Χρήστος Κατσέας

Βιτάλι Τσούρκιν. Η Τουρκία είναι ο κύριος προμηθευτής όπλων του ISIS

Γράφει ο Κάτς80

Ο Μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Βιτάλι Τσούρκιν, σε επιστολή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, δηλώνει ότι η Τουρκία είναι ο κύριος προμηθευτής των όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού για την τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, και ότι η υπηρεσία ασφαλείας της χώρας είναι υπεύθυνοι για την εφαρμογή των δραστηριοτήτων αυτών.

«Η Τουρκία είναι ο κύριος προμηθευτής όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού σε μαχητές του ISIS, το οποίο το κάνει μέσω της οργάνωσης Εθνικής Ασφάλειας. Η Μεταφορά γίνεται κυρίως από οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των μεταφορών στο πλαίσιο των ανθρωπιστικών αποστολών» αναφέρει η επιστολή, όπως λέχτηκε από το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο Τσούρκιν παρουσίασε τα δεδομένα σχετικά με την παράδοση των όπλων και πυρομαχικών σε τρομοκράτες στη Συρία κατά τη διάρκεια της περιόδου, από το Νοέμβριο του 2015 έως τα τέλη Ιανουαρίου 2016. Ο Ρώσος διπλωμάτης δήλωσε, επίσης, ότι στις 25, Ιαν, 2016 το Τουρκικό Ίδρυμα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Ελευθερία παρέδωσε εξοπλισμό και τρόφιμα, βάρους περίπου 55 τόνων προς τους τρομοκράτες του ισλαμικού κράτους.

Σημείωσε ότι «ένα βασικό ρόλο στην παροχή με όπλα διαδραματίζετε από το Ίδρυμα Besar, το οποίο το 2015 διοργάνωσε 50 συνοδείες σε περιοχές της Bajirbuchak και Κιζίλτεπε, 260 χιλιόμετρα βόρεια της Δαμασκού».

Ο Τσούρκιν ενημέρωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας για την «παράνομη διακίνηση εκρηκτικών υλών και βιομηχανικών χημικών σε τρομοκρατικές ομάδες στη Συρία, τα οποία συνήθως οργανώνονται από το τουρκικό έδαφος».

Χρήστος Κατσέας

Πηγή/πληροφορίες/politika.rs

Διαφημίσεις

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.