Αναλύσεις: Χρήστος Κατσέας

Η Εκλογές στη Συρία έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στο Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών

Γράφει ο Κάτς80

Με την αβεβαιότητα να επιτείνεται, τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις να κινδυνεύουν με αποτυχία και την εύθραυστη εκεχειρία, διεξάγονται σήμερα εκλογές στη Συρία για τις 250 έδρες του συριακού κοινοβουλίου.

Βερολίνο, 13 Απριλίου . «Η γερμανική κυβέρνηση δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στη Συρία». Δήλωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας, Martin Schaefer.

Σύμφωνα με τον Γερμανό διπλωμάτη, η σημερινή κατάσταση στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας, είναι αδύνατο να διεξάγει ελεύθερες και δίκαιες εκλογές. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι τον Νοέμβριο του 2015 ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγιερ δήλωνε ότι θα προσφερόταν μια διεξαγωγή εκλογών στη Συρία μέσα στον επόμενο ενάμιση χρόνο, αν και φαινόταν κάπως ουτοπικό το σχέδιο.

Η Ρωσία, σταθερός σύμμαχος της κυβέρνησης Άσαντ, πάντως τάσσεται υπέρ των εκλογών και σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, «είναι αναγκαίες για να δημιουργήσουν ένα σταθερό κρατικό θεμέλιο έως ότου φέρουν αποτελέσματα οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

Χρήστος Κατσέας

Advertisements

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.