Γράφει ο Κάτς80
Μετά την (Balikatan) στρατιωτική άσκηση στις Φιλιππίνες, οι Αμερικανοί πεζοναύτες πρόκειται να παραμείνουν στη χώρα. Τουλάχιστον 80 Αμερικανοί πεζοναύτες θα παραμείνουν στις Φιλιππίνες.
Στις 14 Απριλίου, ο υπουργός Άμυνας Ash Κάρτερ είπε ότι οι πεζοναύτες θα λειτουργούν έξω από Καμπ Aguinaldo ως μέρος των προσπαθειών της εταιρικής σχέσης μεταξύ των στρατευμάτων των ΗΠΑ και των Φιλιππίνων.
Οι ΗΠΑ και οι Φιλιππίνες συμφώνησαν επίσης να διεξάγουν κοινές περιπολίες στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, περιλαμβανομένων και μέρη όπου η Κίνα υποστηρίζει την κυριαρχία της.
Είναι σαφές ότι οι ενέργειες αυτές αποτελούν μέρος του μακροχρόνιου σχεδίου με στόχο να αντιμετωπιστεί η κινεζική επιρροή στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και να περικυκλώσει την Κίνα με τις στρατιωτικές βάσεις και τις αντίπαλες συμμαχίες. Η ίδια στρατηγική υλοποιείται από τις ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας στην Ευρασία.
Χρήστος Κατσέας
Κατηγορίες:Αναλύσεις: Χρήστος Κατσέας