Αναλύσεις: Χρήστος Κατσέας

Η Ευρώπη απαιτεί από τον Poroshenko να εκπληρώσει τις συμφωνίες του Μινσκ

Γράφει ο Κάτς80

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έχουν ζητήσει από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Petro Poroshenko να επιταχύνει την εφαρμογή των συμφωνιών Μινσκ. Παράλληλα, εξέφρασαν την πλήρη υποστήριξή τους προς τη νέα κυβέρνηση του Βλαντιμίρ Groisman, τον προστατευόμενο του Poroshenko.

Η απάντηση του Πούτιν.

Η δήλωση στο Elysee (Παρίσι) έρχεται μετά την δήλωση του Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, όπου και δήλωσε ότι η Ουκρανία δεν έχει εκπληρώσει τις συμφωνίες Μινσκ και κάλεσε τις δυτικές χώρες να ασκήσουν πίεση στη Κίεβο. Η Ευρώπη έχει δείξει προθυμία για συμβιβασμό με τη Ρωσία, το οποίο δεν μπορεί να ειπωθεί και για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Θέση των ΗΠΑ.

Προηγουμένως, στις 12 Απριλίου στην Ουάσιγκτον, οι ΗΠΑ ανέφεραν ότι το Κίεβο έχει εκπληρώσει τις συμφωνίες Μινσκ και έκαναν λογικές προτάσεις σχετικά με τη μορφή των εκλογών στο Donbass.

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν τις πιο καταστροφικές τάσεις στο εσωτερικό του καθεστώτος στο Κίεβο, σπρώχνοντάς το να επιδεινώσει την κατάσταση στο Donbass.

Εάν η Ευρώπη ενδιαφέρεται για το σταμάτημα της σύγκρουσης, δηλαδή, την ειρήνευση και τη δημιουργία μιας de facto ανεξάρτητης περιοχής στα ανατολικά της χώρας, νόμιμα θα θεωρούνται εδάφη της Ουκρανίας, οι Αμερικανοί προσπαθούν να διατηρήσουν το Donbass ως σημείο έντασης για μια ανοιχτή αιματηρή πληγή στα σύνορα με τη Ρωσία.

Εικόνα, en.wikipedia.org

Χρήστος Κατσέας

Διαφημίσεις

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.