Αναλύσεις: Χρήστος Κατσέας

Οι Ταλιμπάν σε επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ

Γράφει ο Κάτς80

Παγιδευμένο αυτοκίνητο που εξερράγη και πυροβολισμοί συγκλόνισαν το κέντρο της Καμπούλ, σε μια πρώτη επίθεση των ανταρτών στην Αφγανική πρωτεύουσα, μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση των ανταρτών για την έναρξη της “εαρινής επιχείρησής τους”.

Οι Ταλιμπάν στόχευαν σε μια μονάδα που είναι αρμόδια για την παροχή ασφάλειας για τους Αφγανούς αξιωματούχους σε μια συντονισμένη επίθεση αυτοκτονίας στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν στης 19 Απριλίου 2016.

Οι Ταλιμπάν αργότερα ανέλαβαν την ευθύνη για τη φονική επίθεση, κατά την οποία τουλάχιστον 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 300 τραυματίστηκαν.

Ο διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, ισχυρίστηκε ότι η επίθεση είναι η απόδειξη ότι οι Ταλιμπάν δεν είναι σε θέση να πολεμήσουν της Αφγανικές δυνάμεις πρόσωπο με πρόσωπο στο πεδίο της μάχης.

«Η σημερινή επίθεση δείχνει ότι οι αντάρτες δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στης Αφγανικές δυνάμεις στο πεδίο της μάχης και πρέπει να καταφύγουν σε αυτές τις τρομοκρατικές επιθέσεις», Στρατηγός Τζον Νίκολσον.

«Καταδικάζουμε έντονα τις ενέργειες των εχθρών του Αφγανιστάν και παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στην υποστήριξη των Αφγανών εταίρων μας και την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας», Στρατηγός Τζον Νίκολσον.

Ωστόσο, οι Ταλιμπάν είναι ανοιχτοί στη συμμετοχή τους με της Αφγανικές δυνάμεις στο πεδίο της μάχης σε πολλαπλά μέτωπα σε ολόκληρο το Αφγανιστάν.

Στο νότο, οι Ταλιμπάν ελέγχουν σχεδόν το ήμισυ της επαρχίας Χελμάντ και έχουν πιέσει της Αφγανικές δυνάμεις να υποχωρήσουν.

Χρήστος Κατσέας

Advertisements

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.