Πολιτική

Ο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΡΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΝΤΑΒΟΥΤΟΛΓΟΥ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ…ΓΑΜΠΡΟΥ ΤΟΥ!!!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Από χτες το βράδυ μετά την οριστική ρήξη του Ταγίπ Ερντογάν με τον πρωθυπουργό του, ευρωπαϊστή Αχμέτ Νταβούτολγου, ένα όνομα κυριαρχεί στα πολιτικά πηγαδάκια της Άγκυρας, το όνομα του γαμπρού του Ερντογάν, του Berat Albayrak.

Πολλοί ήδη προεξοφλούν ότι ο Ερντογάν θα προωθήσει στην ηγεσία του κόμματος του τον γαμπρό τού και στη συνέχεια στην θέση του πρωθυπουργού ελέγχοντας με αυτόν τον τρόπο το κόμμα, την κυβέρνηση, και όλη την Τουρκία σε ένα ασφυκτικό οικογενειακό πλαίσιο.

Ουδέποτε η Τουρκία είχε να δει μια τέτοια κατάσταση, ούτε ακόμα και την εποχή των στρατηγών όπου ένας άντρας να συγκεντρώνει όλες τις εξουσίες και μάλιστα από ένα πολιτικό σαν τον Ερντογάν, απρόβλεπτο και άκρως επικίνδυνο για την ευρύτερη περιοχή όπου βρίσκεται και η Ελλάς.

Ο γαμπρός του Ερντογάν, Berat Albayrak, είναι ήδη υπουργός Ενέργειας, ένας στρατηγικός τομέας της τουρκικής οικονομίας και όχι μόνο, ενώ συνεχώς προβάλλεται από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ σας ένας ανερχόμενος άξιος και πολύ ικανός πολιτικός.

Το ερώτημα σε όλα αυτά είναι ότι η κατάσταση όπως διαμορφώνεται δημιουργεί απρόβλεπτους κινδύνους από ένα πολιτικό αδίστακτο, που δεν θα διστάσει να ανάψει μεγάλη φωτιά στο Αιγαίο αφ’ ενός για να εκτονώσει την πολιτική κρίση που ο ίδιος δημιούργησε, αφ’ ετέρου για να προβληθεί σαν πανεθνικός ηγέτης και παράλληλα να δώσει και ένα πλάγιο ηχηρό χτύπημα στους Ρώσους που χρησιμοποιούν το Αιγαίο σαν δίοδο επικοινωνίας μεταξύ Μαύρης Θάλασσας και Α, Μεσογείου.

Εμείς τι θα κάνουμε σε όλα αυτά ? Ας σοβαρευτούμε!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Διαφημίσεις

Κατηγορίες:Πολιτική

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.