Αναλύσεις: Χρήστος Κατσέας

Η Διεθνή Αμνηστία καταγγέλλει Εγκλήματα πολέμου στο Χαλέπι  

Γράφει ο Κάτς80

Η Διεθνή Αμνηστία δήλωσε την Παρασκευή ότι οι συριακές ένοπλες ομάδες έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου στο βαρύ βομβαρδισμό τους, σε μια κουρδική – ελεγχόμενη περιοχή στην πόλη του Χαλεπίου. 

Ο υπερασπιστής για τα δικαιώματα της διεθνούς αμνηστίας δήλωσε ότι έχει συγκεντρώσει στοιχεία για τη δολοφονία δεκάδων αμάχων από τους αδιάκριτους βομβαρδισμούς στη περιοχή του Sheikh Maqsoud.

«Ένοπλες ομάδες γύρω από την περιοχή του Σέιχ Maqsoud… έχουν επανειλημμένα διενεργείται αδιάκριτες επιθέσεις που έπληξαν μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σπίτια, δρόμους, αγορές και τζαμιά, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας αμάχους και εμφανίζοντας μια επαίσχυντη αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή», δήλωσε η Διεθνή Αμνηστία σε ανακοίνωσή της.

Ο αναπληρωτής στη Μέση Ανατολή διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας Magdalena Mughrabi δήλωσε ότι οι επιθέσεις «μπορεί να συνιστούν εγκλήματα πολέμου».

«Με την εκτόξευση ασαφών εκρηκτικών και όπλων στις γειτονιές των περιοχών οι ένοπλες ομάδες που επιτίθενται περιφρονούν κατάφωρα την αρχή της διάκρισης μεταξύ πολιτικών και στρατιωτικών στόχων, έναν σημαντικό κανόνα του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.»

Σύμφωνα με την Διεθνή Αμνηστία, τουλάχιστον 83 άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων 30 παιδιών έχουν σκοτωθεί στην περιοχή μεταξύ Φεβρουαρίου και Απριλίου.

Χρήστος Κατσέας

Advertisements

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.