Αναλύσεις: Χρήστος Κατσέας

Η Διεθνή Αμνηστία καταγγέλλει Εγκλήματα πολέμου στο Χαλέπι  

Γράφει ο Κάτς80

Η Διεθνή Αμνηστία δήλωσε την Παρασκευή ότι οι συριακές ένοπλες ομάδες έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου στο βαρύ βομβαρδισμό τους, σε μια κουρδική – ελεγχόμενη περιοχή στην πόλη του Χαλεπίου. 

Ο υπερασπιστής για τα δικαιώματα της διεθνούς αμνηστίας δήλωσε ότι έχει συγκεντρώσει στοιχεία για τη δολοφονία δεκάδων αμάχων από τους αδιάκριτους βομβαρδισμούς στη περιοχή του Sheikh Maqsoud.

«Ένοπλες ομάδες γύρω από την περιοχή του Σέιχ Maqsoud… έχουν επανειλημμένα διενεργείται αδιάκριτες επιθέσεις που έπληξαν μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σπίτια, δρόμους, αγορές και τζαμιά, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας αμάχους και εμφανίζοντας μια επαίσχυντη αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή», δήλωσε η Διεθνή Αμνηστία σε ανακοίνωσή της.

Ο αναπληρωτής στη Μέση Ανατολή διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας Magdalena Mughrabi δήλωσε ότι οι επιθέσεις «μπορεί να συνιστούν εγκλήματα πολέμου».

«Με την εκτόξευση ασαφών εκρηκτικών και όπλων στις γειτονιές των περιοχών οι ένοπλες ομάδες που επιτίθενται περιφρονούν κατάφωρα την αρχή της διάκρισης μεταξύ πολιτικών και στρατιωτικών στόχων, έναν σημαντικό κανόνα του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.»

Σύμφωνα με την Διεθνή Αμνηστία, τουλάχιστον 83 άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων 30 παιδιών έχουν σκοτωθεί στην περιοχή μεταξύ Φεβρουαρίου και Απριλίου.

Χρήστος Κατσέας

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.