Αναλύσεις: Χρήστος Κατσέας

Η Γερμανία σύντομα με δικούς της κατασκοπευτικούς δορυφόρους

Γράφει ο Κάτς80

Αποφασισμένη να βοηθήσει τη στρατιωτική της παρουσία, η Γερμανία ετοιμάζει να κατασκευάσει το δικό της σύστημα δορυφορικής επιτήρησης.

Η Γερμανική υπηρεσία ασφαλείας (BND) θα έχει σύντομα το δικό της δορυφόρο επιτήρησης, γράφει η (Süddeutsche Zeitung).

Σχετικά με την πρόταση της Ομοσπονδιακής Καγκελαρίας, στην επιτροπή προϋπολογισμού του γερμανικού κοινοβουλίου, θα εγκρίνει την καταβολή της πρώτης δόσης της χρηματοδότησης του έργου μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με μια πηγή εντός της BND, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών ετοιμάζει να προαγάγει το σύστημα δορυφορικής παρακολούθησης με τη βοήθεια του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Στρατού και το Γερμανικό Κέντρο Αεροδιαστημικής (DLR). Η τιμή του έργου και η καταληκτική περίοδο έχει προγραμματιστεί για το 2022, όπου και εκτιμάται σε πάνω από 400 εκατομμύρια ευρώ.

Έτσι, στη BND χρειάζεται τώρα να προετοιμαστούν για τους σκοπούς αυτούς, της ανάπτυξη της τεχνικής και του σχεδιασμού και να εντοπίσει μια εταιρεία όπου θα είναι σε θέση να θέσει το έργο να ευδοκιμεί.

Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα, στη BND δέχονται δορυφορικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων εικόνων υψηλής ανάλυσης, μέσω του γερμανικού ομοσπονδιακού στρατού, ο οποίος έχει το δικό του μικρό δορυφόρο, ή αντλεί από την αγορά. Επιπλέον, από τους ξένους ομολόγους τους, κυρίως τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ.

Χρήστος Κατσέας

Διαφημίσεις

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.