Άμυνα & Ασφάλεια

Δημοσιοποιήθηκε άγνωστη φωτογραφία του ουκρανικού “απόρρητου” άρματος

Αναδημοσίευση από proelasi.org – Δούκας Γαϊτατζής

Δεύτερη φωτογραφία του άρματος μάχηςΜια άγνωστη μέχρι πρότινος φωτογραφία του “απόρρητου” ουκρανικού σχεδίου άρματος μάχης με την ονομασία “Nota” διέρρευσε στα ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η νέα φωτογραφία του “Nota” δείχνει την μπροστινή εικόνα του άρματος σε ένα στρατιωτικό πεδίο ασκήσεων κοντά στο Χάρκοβο.Η φωτογραφία αυτή έγινε η δεύτερη απόδειξη της ύπαρξης του μυστικού ουκρανικού σχεδίου άρματος μάχης από τα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Πρώτη φωτογραφία του άρματος μάχης «Nota»

Το Object 477A ή “Nota” είναι το ουκρανικό σχέδιο ενός άρματος μάχης νέας γενιάς που αναπτύχθηκε από τη βιομηχανία “Morozov Machine Building Design Bureau”, που εδρεύει στο Χάρκοβο, κατά την περίοδο 1993-2000.

Το “Nota” είναι εξοπλισμένο με πύργο ο οποίος διαθέτει το λειόκαννο πυροβόλο 2A73 των 152 χιλιοστών με αυτόματη γέμιση. Ο πύργος μεταφέρει συνολικά 42 βλήματα, συμπεριλαμβανομένων 10 έτοιμων προς χρήση σε έναν ειδικό περιστροφικό γεμιστήρα. Το κύριο πυροβόλο επιτρέπει την πυροδότηση αντιαρματικών καθοδηγούμενων πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς. Το άρμα είναι επίσης εφοδιασμένο με δευτερεύων οπλισμό που περιλαμβάνει ένα πυροβόλο των 30 χιλ.

Δεύτερη φωτογραφία του άρματος μάχης

Η νέα φωτογραφία του άρματος μάχης Object 477A «Nota»

Το σκάφος είναι εξοπλισμένο με σύστημα αρθρωτής θωράκισης κατασκευασμένη από χάλυβα, τιτάνιο, κεραμικά και συνθετικά υλικά. Τα εμπρόσθια και πλευρικά τμήματα του είναι καλυμμένα με αντιδραστική θωράκιση για την παροχή πρόσθετης προστασίας από τις αντιαρματικές πύραυλο-ωθούμενες ρουκέτες (RPG).

Επίσης, το άρμα είναι εξοπλισμένο με σύστημα ενεργής προστασίας για την προστασία από τους εισερχόμενους αντιαρματικούς πυραύλους (ATGM), ρουκέτες και RPG.

Συνολικά τα δύο πρωτότυπα του εξελιγμένου ουκρανικού άρματος μάχης -το Object 477A και το Object 477A1- κατασκευάστηκαν στο πλαίσιο του σχεδίου “Nota”. Επί του παρόντος όλες οι λεπτομέρειες του άρματος “Nota” παραμένουν απόρρητες.

Απόδοση: Μετάφραση από το Defence-Blog.Com για την Προέλαση.

Διαφημίσεις

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.