Γεωπολιτική

Ο Πρόεδρος Erdogan θα επισκεφθεί την Ελλάδα στις 7 και 8 Δεκεμβρίου

Αναδημοσίευση:   dailysabah

Απόδοση – μετάφραση: Χρήστος Κατσέας

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα επισκεφθεί την Ελλάδα στις 7 και 8 Δεκεμβρίου, επιβεβαίωσε το Σάββατο το κέντρο Τύπου ενημέρωσης της Προεδρίας της δημοκρατίας.Ο Ερντογάν μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Ελλάδας Προκόπη Παυλόπουλου θα ξεκινήσει την επίσημη διήμερη επίσκεψη, όπου αναμένονται να συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις και τα περιφερειακά ζητήματα. Ο επικεφαλής ενημέρωσης και τύπου της προεδρίας, Ibrahim Kaın, σχολίασε επίσης την επερχόμενη επίσκεψη του Ερντογάν, λέγοντας ότι «θα τοποθετήσει τις σχέσεις των δύο χωρών σε υψηλότερο επίπεδο».

Θα είναι ο πρώτος τουρκικός πρόεδρος που θα επισκεφθεί την Ελλάδα έπειτα από 65 χρόνια. Ο Celal Bayar ήταν ο τελευταίος τουρκικός πρόεδρος που επισκέφθηκε την Ελλάδα το 1952.

Ο υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu προηγουμένως επεσήμανε τις πρόσφατες επισκέψεις υψηλού επιπέδου στην Ελλάδα από την Τουρκία, αναφέροντας ότι η επίσκεψη του Erdoğan θα συμπληρώσει τις προηγούμενες συναντήσεις. Ο υπουργός είπε ότι μια συνάντηση του Συμβουλίου Υψηλού Επιπέδου θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη τον Φεβρουάριο, σημειώνοντας τρία σχέδια που έχουν προγραμματιστεί μεταξύ των δύο χωρών.

Το πρώτο αφορά τις υπηρεσίες πορθμείων για τη μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων από τη δυτική Σμύρνη προς στη Θεσσαλονίκη. Το δεύτερο είναι ένα έργο γραμμών τρένων μεγάλης ταχύτητας μεταξύ Κωνσταντινούπολης και Θεσσαλονίκης και το τρίτο έργο είναι μια γέφυρα μεταξύ των διασυνοριακών σημείων διέλευσης ανάμεσα στην Ελλάδα από τους Κήπους Έβρου και την Τουρκία.

Advertisements

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.