Βόρεια Κορέα

Βόρεια Κορέα: Πλησιάζοντας το (Φάντασμα) έρευνα-στοιχειά-φωτογραφίες

Βόρεια Κορέα

Χώρα της Ανατολικής Ασίας – Map of βορεια κορεα

Για δεκαετίες η Βόρεια Κορέα ήταν μία από τις πιο μυστικές κοινωνίες του κόσμου. Είναι  από τις λίγες χώρες που εξακολουθεί επίσημα και ειδικότερα κατά την  ονομασία της ως «Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας» να διατηρούν κομμουνιστική κυριαρχία. Η Βόρεια Κορέα είναι μία χώρα της Ανατολικής Ασίας με έκταση 120.540 τ.χλμ. και πληθυσμό 25.155.000. Καταλαμβάνει το βόρειο τμήμα της Κορεατικής χερσονήσου και συνορεύει στα βόρεια με την Κίνα και τη Ρωσία και νότια με τη Νότια Κορέα.
Πηγή: Βικιπαίδεια.
Οι οργανισμοί ανθρωπιστικής βοήθειας εκτιμούν ότι μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1990 έχουν πεθάνει έως και δύο εκατομμύρια άνθρωποι εξαιτίας της οξείας έλλειψης τροφίμων λόγω φυσικών καταστροφών και της οικονομικής κακοδιαχείρισης. Η χώρα βασίζεται στην ξένη επισιτιστική βοήθεια.
Η Βόρεια Κορέα απολαμβάνει παραδοσιακά την υποστήριξη της ισχυρής γειτονικής της Κίνας, αλλά τα τελευταία χρόνια οι Κινέζοι ηγέτες φαίνεται όλο και περισσότερο απογοητευμένοι και αμήχανοι από την αδιαλλαξία του Πιονγιάνγκ στο πυρηνικό του πρόγραμμα.

Η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε δοκιμή βόμβας υδρογόνου

Πηγή: Φωτογραφίες, rodong.rep.kp (Επίσημη σελίδα της Βόρειου Κορέα)

Κατηγορίες:Βόρεια Κορέα

2 replies »

 1. Ευχαριστώ για την παρατήρηση. Θα διορθώσω τη συγκεκριμένη λέξη με μια φράση που ανταποκρίνεται καλύτερα στην πραγματικότητα.
  Όσο για το δεύτερο σκέλος (τα γεγονότα καθορίζουν τη σκέψη κι όχι το αντίστροφο…) θα διαφωνήσω κάθετα.
  Ευχαριστώ για το χρόνο που αφιερώσατε.

  Μου αρέσει!

 2. Τί σημαίνει «ονομαστική» (κομμουνιστική κυριαρχία);
  Η χρήση τών επιθέτων: γνήσιος, πραγματικός, αληθινός, ονομαστικός κ.λπ. λειτουργεί ως διανοητικό και συναισθηματικό σωσίβιο, για να διασώζεται η τιμή μιας διαψευόμενης πεποίθησης/πίστης.
  Κοινώς, κάνετε χρήση τού λογικού σφάλματος «ουδείς αληθινός Σκώτος». Τα γεγονότα καθορίζουν τη σκέψη κι όχι το αντίστροφο…– αλλιώς, θα νιώθετε δυσφορία λόγω «γνωστικης ασυμφωνίας» και επακολούθως, θα προσπαθείτε να την ελαττώνετε.

  Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.