Άμυνα & Ασφάλεια

Ο στρατός της Ρωσίας χρησιμοποίησε 215 νέα συστήματα όπλων στη Συρία

Γράφει ο Κάτς80

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επαίνεσε τις επιδόσεις του ρωσικού στρατού και του εξοπλισμού του κατά τη διάρκεια της εκστρατείας της Ρωσίας στη Συρία, αλλά τόνισε ότι η Μόσχα πρέπει να διορθώσει προβλήματα που βγήκαν στο φως κατά τη διάρκεια αυτών των επιχειρήσεων.

«Η διαδρομή των καλά εξοπλισμένων τρομοκρατικών ομάδων στη Συρία απέδειξε τη δύναμη του στρατού και του ναυτικού μας και η πορεία της επιχείρησης απέδειξε την παράδοση της αξιοπιστίας και της αποτελεσματικότητας των ρωσικών όπλων», δήλωσε ο Πούτιν σε ομιλία του.Ο Πούτιν σημείωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν 215 νέα είδη προηγμένων συστημάτων όπλων στη Συρία. Επιπλέον, το Κρεμλίνο απέδειξε τη νέα ικανότητά του για συμβατικές δράσεις μεγάλης εμβέλειας, υπό επιχειρησιακές συνθήκες στη Συρία.

«Η πρώτη μάχιμη εμπειρία που χρησιμοποίησε τα μεγάλης κλίμακας συστήματα αέρος και θαλάσσης αποδείχτηκε θετική», δήλωσε ο Πούτιν. «Αυτοί ήταν αρχικά οι πύραυλοι Kalibr και οι X-101 όπου είναι λιγότερο γνωστοί στο ευρύ κοινό. Τα στρατηγικά αεροσκάφη χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά και σε συνθήκες μάχης».

3Μ-54Ε1.jpg

Wikipedia: 3Μ-54 Kalibr

Largague ενός πυραύλου κρουαζιέρας X-101.  © RT

russiafeed.com: Πύραυλος X-101

Ο Πούτιν επαίνεσε επίσης τις επιδόσεις των ρωσικών δυνάμεων τακτικής αεροπορίας, ναυτικής και αεροπορικής άμυνας που λειτουργούν στην περιοχή της Συρίας. «Οι τακτικές αερομεταφορές και τα αεροσκάφη πραγματοποίησαν αρκετά καλά τους στόχους τους, για να το θέσω με ένα μέτριο τρόπο», δήλωσε ο Πούτιν. «Υποστηριζόμενα τα μαχητικά αεροσκάφη, με συστήματα αεράμυνας S-400 και Pantsir εγγυώνται την υπεροχή των Αεροναυπηγικών μας δυνάμεων στον εναέριο χώρο της Συρίας. Έχει καθιερωθεί σαφής έλεγχος της εναέριας κυκλοφορίας ολόκληρης της περιοχής όπου λειτουργούσαν οι ισχυρές ομάδες των αεροπορικών δυνάμεων αρκετών χωρών. Οι ναυτικές δυνάμεις μας ήταν επίσης καλά συντονισμένες. Τα πολεμικά πλοία και τα υποβρύχια επιχείρησαν με ακρίβεια κατά των υποδομών των τρομοκρατών. Επιπλέον, τα αεροσκάφη Su-33 και MiG-29K έλαβαν μέρος στον πόλεμο για πρώτη φορά».

Σχετική εικόνα

sputniknews.com: S-400

Αποτέλεσμα εικόνας για Pantsir-S1

Wikipedia: Pantsir-S1

Ωστόσο, ενώ η συνολική απόδοση των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία ήταν καλή σύμφωνα με τον Πούτιν, η επιχείρηση αποκάλυψε ατέλειες που θα πρέπει να διορθωθούν. «Σε ορισμένα δείγματα όπλων και εξοπλισμού αποκαλύφθηκαν ελλείψεις», δήλωσε ο Πούτιν. «Τα αντικειμενικά δεδομένα των ελέγχων αναφέρουν τόσο, όσο και στα σχόλια από τους ιδικούς που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις. Σας ζητώ να μελετήσετε προσεκτικά αυτές τις πληροφορίες και να κάνετε άμεσες προσαρμογές στην παραγωγική διαδικασία».

Η Ρωσία σχεδιάζει να συνεχίσει να εκσυγχρονίζει τις δυνάμεις της με σύγχρονα  όπλα ακριβής καθοδήγησης. Το νέο ομοσπονδιακό όπλο του 2017 είναι το νέο πρόγραμμα εξοπλισμών (GPV-2027) του Κρεμλίνου, το οποίο θα συνεχίσει τις τρέχουσες τάσεις στις ρωσικές στρατιωτικές εξελίξεις. «Πρέπει να κάνουμε ένα ποιοτικό βήμα προς τα εμπρός», δήλωσε ο Πούτιν. «Το πρόσφατα υιοθετημένο πρόγραμμα κρατικών εξοπλισμών μέχρι το 2027 αποσκοπεί στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού των στρατευμάτων με σύγχρονα επιχειρησιακά όπλα και συστημάτων όπλων αναγνώρισης επόμενης γενιάς και την οικοδόμηση ενός ισχυρού τεχνολογικού αποθέματος στην αμυντική βιομηχανία, κάτι στο οποίο ο στρατός του μέλλοντος θα στηριχθεί». 

https://southfront.org/wp-content/plugins/fwduvp/content/video.php?path=https%3A%2F%2Fsouthfront.org%2Frussias-state-armaments-program-2025%2F&pid=898

Πηγή: Βίντεο – southfront.org

Χρήστος Κατσέας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.