Αρθρογραφία (Blogger)

Χρησιμοποιώντας σωστά το διαδίκτυο

Γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη

Το Διαδίκτυο έχει γίνει πλέον ένα απαραίτητο και αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας, η πλοήγηση στο οποίο όμως εξακολουθεί να περιέχει κινδύνους , απόρροια της μη σωστής χρήσης του.

Είναι σημαντικό κάποιος να εφαρμόζει τους στοιχειώδεις κανόνες προστασίας:

  • Μη γράφεις στα προσωπικά σου προφίλ στο Face book /Twitter, σε ποιος μέρος βρίσκεσαι, πόσο καιρό θα λείψεις για διακοπές ή οτιδήποτε άλλο που αφορά την προσωπική σου ζωή. Το να ξέρεις κάποιος άγνωστος ότι στο σπίτι σου δεν υπάρχει κανείς δίνει τροφή σε πολλούς ληστές και οτιδήποτε άλλο.
  • Κάτι που ανέκαθεν με έβρισκε κάθετη: Γονείς που εκθέτους τα παιδιά τους , ανεβάζοντας συνεχώς φωτογραφίες τους εν αγνοία του. Προστατεύστε τα παιδιά σας. Δε νομίζω ότι κάποιος ( ακόμα και ο γονιός), έχει δικαίωμα να αναρτά τις φωτογραφίες κάποιου άλλου χωρίς τη συγκατάθεση και τη γνώση του.
  • Αν έχεις παιδί, καλλιέργησε μία σχέση εμπιστοσύνης μαζί του, ώστε το οτιδήποτε περίεργο και να του συμβεί στο Ιντερνέτ να έρθει και να σου το εκμυστηρευτεί αμέσως.
  • Μην αναρτάς την προσωπική σου κατάσταση στο προφίλ σου. Το αν είσαι δεσμευμένος ή όχι , αφορά εσένα και μόνο. Προστάτευσε τον εαυτό σου από χυδαία πεσίματα τα οποία υπάρχουν διάχυτα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
  • Μίλησε ο ίδιος στο παιδί ή τους δικούς σου ανθρώπους και συμβούλευσε τους να χρησιμοποιούν σωστά και με μέτρο το Διαδίκτυο.

Το Διαδίκτυο είναι κομμάτι της ζωής μας και πρέπει να προστατεύει τα ζωή και την αξιοπρέπειά μας. Χρησιμοποιώντας το σωστά , βάζουμε την υποδομή για την καταπολέμηση κοινωνικών προβλημάτων, όπως ο σεξισμός, η ρατσιστική επίθεση, η διακίνηση πορνογραφικού περιεχομένου. 

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Διαφημίσεις

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.