Αναλύσεις: Χρήστος Κατσέας

FBI: Σκάνδαλο Novartis «το λάδωμα αφορούσε την εισαγωγή νέων προϊόντων»

Γράφει ο Κάτς80

Παιχνίδια για οικονομικό ιδίων όφελος έκαναν (εξακολουθούν και σήμερα να κάνουν οι πολιτικοί του ΣΥΡΙΖΑ;) οι πολιτικοί εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο, εισάγοντας νέα φάρμακα και όχι μόνο. Το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος όπως προκύπτει ξεκάθαρα από τα έγγραφα της δικογραφίας και όχι μόνο, γινόταν μέσου εταιριών ενημέρωσης και «ιατρικών συμποσίων».

Το επόμενο διάστημα όπως έχω γράψει τις προηγούμενες ημέρες θα δουν το φως της δημοσιότητας στοιχεία (έγγραφα, κ.α.) από το εσωτερικό και το εξωτερικό, ικανά, αμερόληπτα και δικαία ώστε να παραπέμψουν στην δικαιοσύνη τους πολιτικούς που τα έφαγαν (εάν αυτό θα γίνει θα το δούμε). Η εφημερίδα «δημοκρατία» στο κυριακάτικο φύλλο της δημοσιεύει «Το ντοκουμέντο του FBI για τις μίζες ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ» ένα άκρως αποκαλυπτικό ρεπορτάζ το οποίο περιμένουμε να διαβάσουμε.

dhk_2502_001_cmyk_0

Το πολιτικό αστικό-αναρχικό σόου που παρακολουθήσαμε στη Βουλή από όλους (εκτός μερικών εξαιρέσεων) τους πολιτικούς κυρίως αυτών οι οποίοι είναι και εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο, επιβεβαίωσαν για μια ακόμη φορά ότι τα θεμέλια του οικογενειοκρατικού πολιτικού συστήματος τρίζουν ριζικά.

Εκφράστηκαν από τα έδρανα της Βουλής με ύβρις, οίηση και απειλές προς δικαστές, μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, αλλά και γενικά προς όλους εμάς που πιστεύουμε και υπερασπιζόμαστε ότι το νόμιμο δεν είναι απαραίτητα και ηθικό. Και όλα αυτά καλυπτόμενοι πίσω από το αισχρό για τη δημοκρατία και για τη νοημοσύνη μας άρθρο 86 του συντάγματος περί (Δίωξη κατά μελών της Κυβέρνησης, Ειδικό Δικαστήριο).

Ειδικότερα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά ήταν οι πλέον θεσμικά αντιδραστικοί και εξοργιστικοί, μετέτρεψαν το κοινοβούλιο σε ένα κακόγουστο ιδιωτικό θέατρο.

Για όλους αυτούς είναι σίγουρο από τα πεπραγμένα τους ότι το νόμιμο είναι και ηθικό, έχουν αποδεχτεί γιατί τους βολεύει την δυτική προτεσταντική ηθική που σαν αποτέλεσμα έχει τη Δημοκρατική Ολιγαρχία. Ο ελεγχόμενος είναι και ο ελέγχον.

«Δικαιοσύνη είναι να κάνεις αυτό που υποδεικνύει η αρετή, και αδικία το αντίθετο. Η δικαιοσύνη δεν επιβάλλεται με τη βία αλλά πρέπει να πηγάζει από την ηθική συνείδηση του ατόμου. Η αποφυγή άδικων ενεργειών λόγω φόβου ή αδυναμίας δεν συνεπάγεται την αγαθότητα». 

(Το φάντασμα της Δημοκρατίας. Αφιέρωμα στην ημέρα «εορτασμού» της Δημοκρατίας.  Δρ Μάνος Δανέζης Επίκουρος Καθηγητής Αστροφυσικής Τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ – 17 Σεπτεμβρίου 2014).

Χρήστος Κατσέας

Διαφημίσεις

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.