Αρθρογραφία (Blogger)

Η σημερινή εποχή κινείται με τόσο αγχώδεις και δύσκολους ρυθμούς, όπου όλοι λίγο πολύ παρασυρόμαστε μέσα σε αυτή.

Γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη

Το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας που αποτελεί μία ανοιχτή πληγή για την Ελληνική κοινωνία και αποτελεί τη γενεσιουργό αιτία πολλών προβλημάτων ψυχικής υγείας κυρίως.

Ο άνθρωπος που πλήττεται από την ανεργία, βιώνει έναν κυκεώνα αρνητικών συναισθημάτων, άγχος και έντονη ανασφάλεια. Η δυσκολία στην εύρεση εργασίας τον καθιστά ευάλωτο, αδύναμο να εκπληρώσει τις απαραίτητες ανάγκες για την επιβίωση και νευρικό. Πολλές φορές ,είναι σύνηθες να αισθάνεται ακόμα και ενοχή επειδή μπορεί να θεωρεί πως δεν ψάχνει αρκετά για την εργασία.

Πώς μπορεί ένας άνεργος άνθρωπος να προστατεύσει τον εαυτό του από την άσχημη ψυχολογία που του δημιουργεί η έλλειψη εργασίας;

1) Με το να μιλάει ελεύθερα για αυτά που αισθάνεται. Δεν είναι ντροπή κάποιος να μην έχει εργασία ,αφού γνωρίζει πως η ανεργία είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που επηρεάζει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων και όχι μόνο τη δική του και από τη στιγμή που εκείνος γνωρίζει πόσο αγωνίζεται για να τη βρει. Το να ανοιχτούμε και να εμπιστευτούμε ανθρώπους που κρίνουμε πως μας αγαπούν ανιδιοτελώς για να μοιραστούμε μία άσχημη κατάσταση, θα ελαφρύνει και τη δική μας άσχημη ψυχολογία.

2) Η βοήθεια από έναν ειδικό ψυχικής υγείας θα βοηθήσει τον άνεργο άνθρωπο να απεγκλωβιστεί από την απελπισία που βιώνει όταν οικονομικά και ψυχολογικά αισθάνεται μετέωρος.

3)Με το οριοθετήσει έναν συγκεκριμένο χρόνο τον οποίο καθημερινά θα αφιερώνει για αυτό το σκοπό. Ας μην είναι η αναζήτηση εργασίας ο μοναδικός σκοπός ενός ανθρώπου που βάλλεται από την ανεργία αλλά ας δώσει στον εαυτό του την ευκαιρία να αποκτήσει και άλλες ασχολίες, δραστηριότητες ή τη δημιουργία κοινωνικών σχέσεων.

Η ανεργία μπορεί να είναι ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα, αλλά η θέληση ενός ανθρώπου μπορεί να ξεπεράσει το κάθε εμπόδιο και να δημιουργήσει ευκαιρία για αναγέννηση και αυτοβελτίωση. Όλα θα πάνε καλά!

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Διαφημίσεις

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.