Αρθρογραφία (Blogger)

Κορονοϊός και βιολογικός όλεθρος. Οι αποδείξεις στα μεγαλύτερα επιστημονικά περιοδικά, 2009 – 2020*

Γράφει ο Γιώργος Ρωμανός: MSc, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Συγγραφέας, ιστορικός ερευνητής

Περίληψη: Η πλήρης συλλογή των βιογενετικών δεδομένων, η σε βάθος έρευνά τους από Διεθνή Επιτροπή, το άνοιγμα των αρχείων της Γενετικής Τράπεζας (GenBank) και άλλων αρχείων, για την παρούσα επιδημία εκ του λεγομένου Κορονοϊού Covid-19 αποτελούν προαπαιτούμενα κάθε άλλης κίνησης για την αντιμετώπιση τώρα και στο μέλλον της πρωτοφανούς μεταδοτικότητάς του.

Η διαπλοκή μεταξύ ερευνητικών κέντρων, της προαναφερθείσας Γενετικής Τράπεζας (GenBank) και του βαθέως μηχανισμού κρατικών επιτροπών βιοασφάλειας πρέπει να ερευνηθεί αποτελεσματικά. Παράλληλα μια νέα παγκόσμια “Συμφωνία Απαγόρευσης Πειραμάτων που οδηγούν στην κατασκευή Βιολογικών Όπλων” η οποία θα τηρείται αποτελεσματικά, αποτελεί το εκ των ων ουκ άνευ προαπαιτούμενο. Το όποιο εμβόλιο, η φαρμακευτική αντιμετώπιση και η απολύτως αναγκαία
ενίσχυση ιατρικού δυναμικού με κατακόρυφη αύξηση όλων των υγειονομικών παραμέτρων, δεν θα λύσουν το πρόβλημα, εάν προηγουμένως δεν απαλειφθούν τα γενεσιουργά αίτια.

Τα Βιολογικά Πειράματα από τα οποία είναι πιθανόν να προκύπτουν και βιολογικά όπλα, αποτελούν σήμερα μία ανθούσα παγκόσμια βιομηχανία που απαιτεί και διαχειρίζεται τεράστια κεφάλαια. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 483 σελίδες επιστημονικών περιοδικών στις οποίες βασίστηκε αυτή η έρευνά μας οι λέξεις: “χρηματοδότηση, χρηματοδότες, οικονομικά κεφάλαια” αναφέρονται σχεδόν πιο συχνά από την λέξη “Ιός”. Επ’ αυτού και απολύτως δειγματοληπτικά αναφέρονται τα εξής: https://www.nature.com/articles/news.2009.1117 , με τίτλο: Οι ΗΠΑ συντάσσουν οδηγίες για τη διαλογή γονιδίων, η Meredith Wadman, αναφέρει μεταξύ άλλων, στο υποκεφάλαιο του κειμένου της με τίτλο: “Πρότυπο βιομηχανίας”, τα εξής : “Τον Νοέμβριο, η Διεθνής Κοινοπραξία Γονιδιακής Σύνθεσης και η Διεθνής Ένωση Συνθετικής Βιολογίας -των οποίων οι εταιρείες παράγουν μαζί το μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων της βιομηχανίας- υιοθέτησαν πρότυπα που επιβάλλουν ρητά την αναθεώρηση […] οποιασδήποτε αλληλουχίας παθογόνου ή τοξίνης DNA μετά από έλεγχο της GenBank. (σ.σ. δηλαδή της Γενετικής Τράπεζας).”

Ως γνωστόν η GenBank, είναι το διεθνές αποθετήριο βιολογικών καταχωρήσεων. Ιδρυτικά μέλη της είναι: το Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών Βιοτεχνολογίας, Βηθεσδά, Μέριλαντ, ως τμήμα των Εθνικών Ιδρυμάτων Υγείας των ΗΠΑ, Βηθεσδά, Μέριλαντ, τα οποίο και αυτά είναι τμήματα του INSD, δηλαδή του ιδρύματος της Διεθνούς Συνεργασίας στη Βάση δεδομένων Νουκλεϊτιδικών Ακολουθιών. Το INSDC αποτελείται από μία σειρά “Τραπεζών δεδομένων, Νουκλεϊτιδίων και Γονιδίων ”. Αυτή είναι η θεμελιώδης δομή ενός βαθέως μηχανισμού. Επί δεκαετίες η Γενετική Τράπεζα GenBank και οι προαναφερθέντες δύο Διεθνείς Οργανισμοί-Κοινοπραξίες βρίσκονται σε πλήρη παραγωγική-κερδώα δράση. Σε αυτό το πλαίσιο επιτελείται και η στενή επιχειρηματική –και άλλων μορφών– συνεργασία Δύσης και Ανατολής, ασχέτως των σήμερα προσωρινών κακών σχέσεων λόγω του λεγόμενου Κορονοϊού.

Η παρούσα, εντελώς δειγματοληπτική, πρώτη δημοσίευσή μας περιλαμβάνει εικόνες εγγράφων. Σε κάθε μία από αυτές δημοσιεύεται το πρωτότυπο αγγλικό κείμενο με την ηλεκτρονική διεύθυνση (URL). Οι υπογραμμίσεις και τα έντονα γράμματα είναι δικά μας. Η εικονογραφημένη παράθεση στοιχείων με τις μεταφράσεις τους έχουν ως εξής:

Συνεχίζετε σε pdf

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.