Αρθρογραφία (Blogger)

Η παράδοση του ελληνικού εναέριου χώρου στην Τουρκία, μέσω ΝΑΤΟ

Γράφει ο Γιώργος Ρωμανός Συγγραφέας, ιστορικός ερευνητής

Τα γεγονότα καλπάζουν σε βάρος της χώρας μας σε όλα τα επίπεδα. Η σκόπιμη, αφού παρατηρείται συνεχώς, αδράνεια και η αποσιώπηση εναλλάσσονται με την παραπληροφόρηση και τις Μυστικές Συνομιλίες στις οποίες έχουμε αναφερθεί πρόσφατα. Έτσι συσσωρεύτηκε πλέον μια σειρά εθνοκτόνων ζητημάτων που οδηγούν την Ελλάδα σε βέβαιη απώλεια εθνικής κυριαρχίας σε στεριά, αέρα και θάλασσα. Θα επικεντρωθούμε μόνο σε όσα διακυβεύονται στον αέρα.

Κορυφαίο γεγονός των αρχών του Οκτωβρίου, το οποίο η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο ΔΕΝ έφερε στη Βουλή των Ελλήνων, ως όφειλε, αλλά προσπάθησε έως και να το εξαφανίσει, είναι αυτό που μάθαμε από τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ κ. Στόλτενμπεργκ, το οποίο ανακοίνωσε ο ίδιος, την 1η Οκτωβρίου 2020, στην επίσημη Ιστοσελίδα του ΝΑΤΟ, στον σύνδεσμο: https://www.nato.int/cps/en/natohq/news_178523.htm, όπου μεταξύ άλλων λέει: «Χαιρετίζω τη δημιουργία ενός στρατιωτικού ‘‘Μηχανισμού Αποσυμπίεσης’’ (Deconfliction Mechanism), που επιτυγχάνεται μέσω της εποικοδομητικής δέσμευσης της Ελλάδας και της Τουρκίας, την οποία αποδέχονται και οι δύο Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ.» Φυσικά, έτσι, η Τουρκία αποκτά συγκυριαρχία στον ελληνικό εναέριο χώρο και το Αιγαίο, διότι δεν υπάρχει πολεμικό καράβι που να επιχειρεί χωρίς αεροπορική κάλυψη.

Συνεχίζετε σε pdf

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.