Αρχική

Ο αρχηγός του ΓΕΣ (CSA) των ΗΠΑ αναπτύσσει την στρατηγική στην Αρκτική και την παρουσία τους στον Ινδό-Ειρηνικό

Από τον Sean Kimmons, Army News Service, reports. Υπηρεσία Ειδήσεων Στρατού.

Αναδημοσίευση από armyrecognition

Επιμέλεια κειμένου απόδοση: Χρήστος Κατσέας

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού των ΗΠΑ Στρατηγός James C. McConville δήλωσε στις 19 Ιανουαρίου ότι η στρατηγική τους επικεντρώνεται κυρίως στην Αλάσκα και θα μπορούσε να αναβαθμίσει την έδρα των δύο αστέρων σε επιχειρησιακό αρχηγείο.

Κάποια άλλα σχέδια περιλαμβάνουν τη δημιουργία μιας ειδικής ομάδας πολλαπλών τομέων καθώς και μιας ταξιαρχίας ικανή για την Αρκτική στην περιοχή: «Η βελτιστοποίηση της απασχόλησης των δυνάμεών μας και η δυνατότητα επίδειξης των δυνατοτήτων μας μέσω συνδυασμένων ασκήσεων και προβολής ισχύος είναι κρίσιμες», δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας έκθεσης της ένωσης του Στρατού των ΗΠΑ.

Τον Οκτώβριο του 2020, ανώτεροι στρατιωτικοί ηγέτες ανακοίνωναν ότι ο στρατός ανέπτυσσε ένα νέο πλαίσιο για να βοηθήσει στην ενσωμάτωση και το συγχρονισμό της υπηρεσίας ώστε να ανταποκρίνεται στις περιφερειακές απαιτήσεις, παρέχοντας παράλληλα προβλεψιμότητα κατά τη διάρκεια των προσπαθειών εκπαίδευσης και εκσυγχρονισμού. Αποκαλούμενο το περιφερειακά ευθυγραμμισμένο πρότυπο ετοιμότητας και εκσυγχρονισμού, ή (ReARMM) το πλαίσιο προσπαθεί επίσης να επιτρέψει στο στρατό να μετασχηματιστεί σε μια πολλών τομέων ικανή δύναμη μέχρι το 2035, η οποία μπορεί να είναι έτοιμη για τον ανταγωνισμό, την κρίση και τη σύγκρουση. Το μοντέλο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή μέχρι το επόμενο οικονομικό έτος: «Αυτή είναι η μέθοδος μας για να διατηρήσουμε την εστίαση στην τρέχουσα και τη μελλοντική ετοιμότητα, μειώνοντας παράλληλα τις προκλήσεις (λειτουργικού ρυθμού) που επιβαρύνουν τους οργανισμούς και τους ανθρώπους μας», δήλωσε ο στρατηγός.

Η μελλοντική παρουσία και οι ισχυρές συνεργασίες στην περιοχή του Ινδό-Ειρηνικού θα είναι επίσης κρίσιμες στην εποχή του μεγάλου ανταγωνισμού, ανέφερε. Τους τελευταίους 18 μήνες ως αρχηγός, ο  James C. McConville δήλωσε ότι έχει επισκεφθεί αρκετές χώρες κατά τη διάρκεια τεσσάρων ξεχωριστών ταξιδιών στον Ινδό-Ειρηνικό για να συναντηθεί με συνεργάτες. Σκοπεύει να πραγματοποιήσει άλλα δυο ταξίδια στην περιοχή στο εγγύς μέλλον: «Επικεντρωνόμαστε στη διατήρηση και ενίσχυση αυτών των σχέσεων», ανέφερε. Φέτος, ο στρατός είναι προγραμματισμένος να διεξάγει μια άλλη άσκηση την Defender Pacific (Το Defender Pacific 20 είναι μια κοινή άσκηση που επιδεικνύει στρατηγική ετοιμότητα με την ανάπτυξη αξιόπιστων δυνάμεων μάχης σε όλο το Θέατρο του Ινδό-Ειρηνικού επιχειρήσεων που συμβάλλουν σε έναν ελεύθερο και ανοιχτό Ειρηνικό) που θα επικεντρωθεί στο νοτιοδυτικό Ειρηνικό. Σε αυτό, οι στρατιωτικές μονάδες θα σχεδιάσουν ώστε να αντλήσουν ένα προκαθορισμένο απόθεμα στην περιοχή, να ασκήσουν την στρατιωτική τέχνη, καθώς επίσης και να προσλάβουν τακτική δύναμη πολλαπλών τομέων, ανέφερε.

Οι ομάδες εργασίας έχουν γίνει το οργανωτικό κεντρικό σημείο για τη συνεχή μεταμόρφωση του Στρατού, πρόσθεσε. Οι ευκίνητες μονάδες, προσαρμοσμένες στις λειτουργικές απαιτήσεις ενός θέατρου, έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν αποτελέσματα ακρίβειας μεγάλης εμβέλειας ώστε να διεισδύσουν στις δυνατότητες πρόσβασης της περιοχής ενός εχθρού: «Ενισχύουμε την ικανότητά μας να στήσουμε το θέατρο για να διασφαλίσουμε ότι έχουμε πρόσβαση, βάση και υποδομή για να αναπτύξουμε γρήγορα δυνάμεις όταν απαιτείται», ανέφερε.

Εκτός από τις ομάδες εργασίας, είπε ότι η ευθυγράμμιση των μονάδων μέσω της μπροστινής τοποθέτησης, των περιστροφών και της δυναμικής εργασίας ισχύος μπορεί να βοηθήσει το στρατό να πάρει τη σωστή βαθμονομημένη στάση δύναμης. Στο πλαίσιο αυτό, οι ταξιαρχίες βοήθειας των δυνάμεων ασφαλείας έχουν διαδραματίσει ρόλο στη βελτίωση των ξένων εταιρικών σχέσεων. Πέρυσι, σχεδόν 60 στρατιώτες από το 5ο SFAB ( Ταξιαρχία Βοήθειας Δυνάμεων Ασφαλείας) εκπαιδεύτηκαν μαζί με τον Βασιλικό Ταϊλανδικό Στρατό ώστε να σηματοδοτήσουν την πρώτη περιοδεία SFAB στον Ινδό-Ειρηνικό. Οι μονάδες SFAB έχουν πλέον μεταβεί επίσης στην Ινδονησία καθώς και στο Αφγανιστάν, την Κολομβία και τη Σενεγάλη.

Ο στρατηγός McConville σημείωσε επίσης τη σημασία του να επιτραπεί σε ξένα στρατεύματα να φοιτήσουν στα σχολεία του αμερικανικού στρατού, προσθέτοντας ότι οι «σιδερένιες σχέσεις» με ισχυρούς εταίρους βοηθούν στην αποτροπή των αντιπάλων: «Μπορούν να δουν τις αξίες μας. Μπορούν να δουν περί τίνος πρόκειται», ανέφερε. «Καταλαβαίνουν το δόγμα μας και έπειτα βγαίνουμε εκτός και συναντιόμαστε μαζί τους. Υπάρχει ένα κοινό όραμα για την ειρήνη που θέλουμε».  

Ο στόχος της Αμερικής παραμένει να κερδίζει χωρίς μάχη. Για να αποτρέψει την επιθετικότητα, η κοινή δύναμη πρέπει να έχει μια αδιάψευστη αποδεδειγμένη ικανότητα να αγωνίζεται και να κερδίζει, είπε: «Αυτό το σημείο καμπής που έχουμε σήμερα απαιτεί από εμάς να εφαρμόσουμε διαδικασίες καινοτομίας, δημιουργικότητας και πληροφόρησης προς την εφαρμογή της πολεμικής δύναμης», πρόσθεσε. Οι αντίπαλοι του έθνους μας έκλεισαν τα ποιοτικά και ποσοτικά πλεονεκτήματα της κοινής δύναμης. «Εάν ο Στρατός δεν μεταμορφωθεί, κινδυνεύει να χάσει την ικανότητα να αποτρέπει και να διατηρεί τα πιο ιερά συμφέροντα του έθνους».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.