Άμυνα & Ασφάλεια

Ακόμη ένας Ρωσικός αιφνιδιασμός. Βαλλιστικούς πυραύλους 9K720 Iskander-Μ έστειλε στην Συρία η Μόσχα

Συγγραφέας, Γιώργος Τσιμπούκης/Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.
Βαλλιστικούς πυραύλους τύπου 9K720 Iskander-Μ (ΝΑΤΟ: SS-26 Stone) φέρεται να έχει αναπτύξει στην Συρία η Μόσχα και πιο ειδικά στο χώρο του αεροδρομίου της Λατάκειας.

ISKANDER SYRIA

Η αποκάλυψη αυτή έγινε «τυχαία» σε βίντεο που δημοσίευσε το κανάλι των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στο οποίο παρουσιαζόταν η αποχώρηση τμήματος του Ρωσικού Εκστρατευτικού Σώματος στη Συρία.

 

ISKANDER SYRIA 2

Πιο αναλυτικά το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο παρουσίαζε την αποχώρηση με μεταγωγικό αεροσκάφος An-124 φορτωμένου με δύο επιθετικά ελικόπτερα Mi-24P και ένα Mi-35.

Όπως φαίνεται στο 5.24 λεπτό του βίντεο που ακολουθεί διακρίνεται ένα τροχοφόρο όχημα τύπου MZKT-7930 Astrolog 8×8 το οποίο χρησιμοποιείται ως φορέας εκτόξευσης δύο πυραύλων 9M723K1 του συστήματος 9K720 Iskander-Μ (ΝΑΤΟ: SS-26 Stone).

Ο πύραυλος 9M723K1 μπορεί να πλήξει στόχους σε απόσταση 500 χλμ διαθέτει εκρηκτική κεφαλή 800 κιλών με πιθανότητα κυκλικού σφάλματος 5-7μέτρα. Το βλήμα διαθέτει ικανότητα ελιγμών στην τερματική φάση επιτυγχάνοντας επιτάχυνση 20-30G ώστε να είναι πρακτικά αδύνατη η αναχαίτιση του από αντιβαλλιστικούς πυραύλους.

Ο ρωσικός πύραυλος 9M723K1 μετά την εκτόξευση του φτάνει σε ύψος 50 χλμ με ταχύτητα 6–7  Mach και πλήττει τον στόχο υπό γωνία 90 μοιρών.

 

ISKANDER

Η ανάπτυξη ενός τόσο προηγμένου βαλλιστικού πυραυλικού συστήματος σε απόσταση μερικών δεκάδων χιλιομέτρων από τα τουρκο-συριακά σύνορα αποτελεί αναμφίβολα μια κίνηση υψηλού ρίσκου και αποφασιστικότητας από τη Ρωσία, αφού αποτελεί ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία και τις ΗΠΑ ότι σε περίπτωση επίθεσης στη Συρία η Ρωσία έχει τα μέσα να αντιδράσει.

Πηγή/viadiplomacy.gr

 

Advertisements

Κατηγορίες:Άμυνα & Ασφάλεια

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.